Nezaželena Šarapova poskrbela za prvi šok

Foto: EPA
Nekdanja dopinška grešnica Marija Šarapova se je uvrstila v drugi krog zadnjega grand slama sezone za OP ZDA.
Oglej si celoten članek

Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova, nekdanja prva igralka sveta, je osvojila svoj prvi dvoboj na turnirjih za grand slam po vrnitvi na igrišča po odsluženi petnajstmesečni kazni zaradi dopinga. Šarapova je v uvodnem obračunu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku presenetila drugo nosilko Romunko Simono Halep ter slavila s 6:4, 4:6, 6:3.

Foto: EPA Za tridesetletnico je to prvi grand slam, na katerem igra po vrnitvi na igrišča. Aprila je odslužila petnajstmesečno kazen zaradi dopinga.

Šarapova je zaradi poškodbe leve roke izpustila turnir v Cincinnatiju, kamor je sicer pripotovala, a ji je tam prejšnji teden zdravniško osebje svetovalo, da odpove nastop. Poškodbo je staknila v Stanfordu sredi julija. Doslej je osvojila 35 turnirskih WTA naslovov, dobila je vse štiri turnirje za grand slam.

Številka dve svetovnega tenisa, 25-letna Halepova, proti povratnici po dopinški kazni ni našla pravega odgovora. Šarapova na turnirju v ZDA nastopa s posebnim vabilom prirediteljev. Ruska zvezdnica s Halepovo v sedmih medsebojnih dvobojih še ni izgubila. Šarapova je na OP ZDA nastopila prvič v zadnjih treh letih, v času odsotnosti pa je padla na skromno 146. mesto na svetovni jakostni teniški lestvici WTA.

Šarapova, ki je na grand slamu v New Yorku slavila leta 2006, bo v drugem krogu zaigrala proti Madžarki Timei Babos.

Za Halepovo je bil poraz veliko razočaranje, saj je imela odlično izhodišče, da se po koncu turnirja zavihti na prvo mesto lestvice WTA. Romunka je bila letos že trikrat samo eno zmago oddaljena od številke ena, a ji je vedno spodletelo na zadnji oviri. Po izpadu Halepove ima matematične možnosti za prevzem prvega mesta še sedem igralk.

Šarapova na OP ZDA nastopa s povabilom organizatorja, kar ni pogodu njenim tekmicam. Rusinja je zaradi dopinškega greha postala nezaželena oseba na WTA Touru, saj dekleta menijo, da bi si morala povratek izboriti skozi sito manjših turnirjev in kvalifikacij, ne pa s pomočjo prirediteljev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.