NFL: ne dobrodelnemu pokru

Foto: Žurnal24 Larry Fitzgerald (Foto: Reuters)
Zveza National Football League (NFL) je prepovedala svojim igralcem, da bi se prejšnjo sredo udeležili dobrodelnega turnirja v pokru.
Oglej si celoten članek

Kot smo že pisali, so na dobrodelni prireditvi, katere osrednji del je bil turnir v pokru, zbirali sredstva za razne fundacije, ki se ukvarjajo s pomočjo revnim Afričanom. Igralci, ki so želeli sodelovati na dobrodelnem turnirju so bili lovilec ekipe Arizona Cardinals Larry Fitzgerald, zvezdnik ekipe Minnesota Vikings Adrian Peterson, igralec ekipe San Francisco 49ers Vernon Davis, lovilec St. Louis Rams Mark Clayton ter obrambni igralec ekipe Cincinnati Bengals Roy Williams.

Predvsem Fitzgerald in Peterson spadata med najboljše igralce v ligi in sta zato bila tudi med glavnimi zvezdniki na dobrodelni prireditvi. Oba igralca pa sta znana tudi po tem, da pogosto pomagata v akcijah, kjer se zbira pomoč za Afriko in njene prebivalce. Če bi vodstvo lige NFL tem igralcem dovolilo, da se udeležijo turnirja s prijavnino 2.000 $ in možnostjo dokupa žetonov za 500 $, bi se zbralo še precej več denarja v dobrodelne namene. Glede na to, da na turnirju sploh niso podarili denarnih nagrad tistim najboljšim, je res škoda, da se zvezdniki lige NFL niso smeli spopasti na poker mizi. Tam bi lahko med drugim igrali tudi proti pevcem, igralcem in seveda profesionalnim igralcem pokra.

Med zvezdami iz sveta zabavništva so se na turnirju pojavili Steve Martin, Don Cheadle, Kevin Sorbo, Jordin Sparks in Lou Ferrigno. Profesionalne igralce pokra pa so zastopali Phil Hellmuth, Howard Lederer, Annie Duke ter Johnny Chan. Prva nagrada na turnirju je bila avtomobil Shelby Mustang, ostale nagrade pa so prav tako bile le praktične. Podelilo se je veliko iPadov ter izletov v Južno Afriko, Mehiko in Južno Ameriko. Ravno dejstvo, da nihče od 350 udeležencev ni prejel denarne nagrade, naredi potezo vodstva NHL, da prepove nastopanje svojim tekmovalcem, še bolj nenavadno. Tako so se zvezdniki ameriškega nogometa na prireditvi zabavali s publiko ter turnir spremljali le od daleč. Vodstvo lige NFL se je sicer že dolgo časa nazaj razjasnilo, da ne bo sodelovalo na nobeni prireditvi, ki bo kakorkoli povezana z igralništvom. Vzrok za to pa najdemo v tem, da je kar precej bivšim zvezdnikov lige finančno propadlo, saj so ves prigaran denar zapravili na športnih in drugih stavah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.