NFL osvaja Veliko Britanijo

Foto: Žurnal24 Tom Brady
Ameriški nogomet si počasi tlakuje pot v srca Evropejcev. Na londonskem Wembleyu se bosta konec tedna premierno izven ZDA udarili moštvi Miami Dolphins in New York Giants.
Oglej si celoten članek
Ameriški nogomet je daleč najbolj priljubljen šport v Združenih državah Amerike, saj so praktično vse tekme lige NFL razprodane, čakalna doba za letno karto je neverjetnih 25 let. Sedaj želijo Američani ta šport približati še stari celini, svojo veliko potezno kampanjo pa so začeli prav na Otoku. "Naša dolgoročna vizija je ameriški nogomet uvrstiti med pet najbolj priljubljenih športov v Britaniji,“ je dejal tehnični direktor lige NFL Alistair Kirkwood in nakazal, da si želi kosanja z nogometom, ragbijem, kriketom in Formulo 1.

Američani so z načrti očitno zadeli žebljico na glavico, saj je omenjena tekma med Delfini in Velikani že nekaj časa razprodana. Morda sta k splošnem zanimanju Otočanov prispevala tudi dva njihova rojaka na začasnem delu v New Yorku, Lawrence Tynes in Osi Umenyiora.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.