NFL zvezdnik formalno obtožen, grozi mu 50 let zapora

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tožilstvo v Nevadi je NFL zvezdo formalno obtožilo povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom. Če bo obsojen v vseh petih točkah obtožnice, mu grozi 50 let zapora.
Oglej si celoten članek

Igralcu ameriškega nogometa Henryju Ruggsu III (22) grozi 50-letna zaporna kazen zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom pod vplivom alkohola.

Ameriški lovilec, ki ga na naboru 2020 v prvem krogu kot 12. izbralo moštvo Las Vegas Raiders, je prejšnji teden pri s hitrostjo 251 km/h frontalno trčil v nasproti vozeče vozilo, v katerem je življenje izgubila 23-letna Tina Tintor.

Trk, po katerem so vozilo pokojnice zajeli ognjeni zublji, je bil usoden tudi za njenega psa. Povzročitelju so policisti namerili 1,61 promila alkohola v krvi.

Ruggs in njegova spremljevalka sta v nesreči utrpela razmeroma težke poškodbe, zaradi katerih sta potrebovala bolnišnično oskrbo. Policija je avtomobilu našla tudi strelno orožje, Raidersi pa so z Ruggsom nemudoma prekinili slodelovanje.

Nekdanji NFL-ovec je zadnje dni preživel v hišnem priporu, potem ko je poravnal varščino v višini 150.000 ameriških dolarjev.

Tožilstvo v zvezni državi Nevada je proti Ruggsu vložilo obtožnico v petih točkah. Dve točki se nanašata na vožnjo pod vplivom alkohola in povzročitev nesreče s smrtnim izidom oziroma hudimi telesnimi poškodbami, drugi dve na nepremišljeno vožnjo ter posledično nesrečo s smrtnim izidom in hudimi telesnimi poškodbami, zadnja peta pa na posedovanje strelnega orožja.

Po oceni tožilca Steva Wolfsona bo Ruggs za zapahi preživel najmanj dve leti, v primeru obsodbe v petih točkah pa mu grozi kar 50 let zapora.

Pogojna kazen v tovrstnih primerih ni mogoča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:33 11. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

  • 13:57 11. November 2021.

    Ce bi bil bel in po moznosti javni usluzbenec visjega ranga bi dobil mogoce 5 let.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.