Nguyen osvojil svoj prvi prstan

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.si)
Predzadnja postaja letošnje turneje WSOP-Circuit je bil Chester. Na glavnem turnirju je sodelovalo 269 igralcev, prstan pa je osvojil Kenny Hguyen. To je njegov največji dosežek v karieri.
Oglej si celoten članek

Za nami je še predzadnja postaja letošnje turneje WSOP-Circuit. Le ta se je tokrat ustavila v Chesterju, kjer se je na tridnevnem Glavnem turnirju s prijavnino 1.600$ zbralo 269 tekmovalcev, ki so se med seboj udarili za predzadnji letošnji šampionski prstan. Na koncu je ta končal na prstu Kennyja Nguyena, ki si je za zmago poleg prstana priigral še vstopnico za finalni turnir National Championship ter 94.901$.

Do finalke se je kot je že v navadi pri turnirjih serije WSOP-Circuit, prebilo devet srečnežev, izmed katerih pa se je moral prvi posloviti Huy Nguyen, čigar sanje o naslovu so se razblinile potem, ko se je s zaletel v Eda Cotterja. Skupne karte so zgrešile oba igralca in po dobri uri igre smo bili priča prvi izločitvi (9. mesto – 8.685$).

Naslednji, ki je ostal brez žetonov, je bil Ryan Waddell, ki se je s parom petic nesrečno zapletel v dvoboj z Epparlo, ki je v rokah držala . Nesrečno pravimo zato, ker je Waddell na flopu že skorajda slavil zmago, ko sta na mizi pristali še karti ter , ki sta tehtnico prevesili na stran njegove nasprotnika (8. mesto – 10.858$).

Le nekaj minut kasneje je šel po njegovih stopinjah tudi Robert "Action Bob" Hwang, ki je večino svojih žetonov izgubil, ko se je z zaletel v Knitterjev par asov, preostale žetone pa je v igro le nekaj minut kasneje ponovno spravil z in še enkrat naletel na ase, ki pa jih je tokrat v rokah držal Robert Scott. Skupne karte mu tudi v drugo niso bile naklonjene in tudi zanj je bilo sanj o naslovu konec (7. mesto – 13.790$).

Tempo igre je po teh nekaj izločitvah še bolj narastel in v naslednji uri igre, so igralci skorajda tekmovali med seboj, kdo lahko večkrat izreče magični besedi - all-in. V tem tekmovanju je najkrajšo potegnil Ed Cotter, ki je z zarinil na flopu , njegovo stavo pa je ekspresno izenačil Epparla in na hrbet položil . Cotter je za obstanek nujno potreboval nekaj pomoči s strani skupnih kart, vendar te ni bilo, kar je bilo zanj na koncu tudi usodno (6. mesto – 17.799$).

Na 5. mestu (23.358$) je turnir končal Sean Knitter, ki je stavil vse na , a pri tem naletel na Roberta Scotta z . Flop je bil za izzivalca sila ugoden, a kot že tolikokrat prej na tem turnirju, je le ponudil zanimiv zaplet, katerega pa sta nadgradila dva asa, ki sta padla na turnu in riverju in tehtnico ponovno prevesila na Scottovo stran.

Le nekaj minut kasneje se je moral posloviti eden od favoritov za zmago – Ari Engel (4. mesto – 31.179$). Slednji je večino svojih žetonov izgubil v dvoboju z Nguyenom, ta pa je svoje delo dokončal nekaj iger kasneje, ko je z in skupnimi kartami sestavil lestvico in tako premagal nasprotnikov ter ga poslal med gledalce.

Po seriji hitrih izločitev je tempo igre padel, tako da smo morali na naslednjo izločitev počakati več kot dve uri, preden je naposled brez žetonov ostal vodilni po drugem dnevu Ramana Epparla (3. mesto – 42.366$). Epparla je dolgo držal korak z vodilnima dvema, a naposled ostal brez žetonov, ko se je z zaletel v Roberta Scotta. Slednji je namreč na riverju sestavila par asov, ki je zadoščal za Epparlino izločitev in preboj v sklepni del turnirja.

Za naslov sta se tako na koncu udarila Nguyen in Scott, pri čemer je napad na lovoriko iz boljšega izhodišča začenjal prvi. Nguyen je v sklepni del turnirja vstopil z občutno prednostjo, ki jo je nato samo še povečeval, dokler ni po le nekaj igrah tudi dokončno opravil s svojim poslednjim nasprotnikom.

V zadnji igri večera je Nguyen zarinil s , Scott, ki je imel pred seboj še za 15BB žetonov, pa je njegovo stavo izenačil z . Skupne karte so na koncu Nguyenu podarile par kraljev, ki mu je prinesel zmago in največji kos pogače, medtem ko se je moral Scott po še enem bridkem porazu zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 58.639$.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.