Ni letel z ekipo zaradi spremembe načrta

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Vratar Nivaldo je po tragediji soigralcev že sklenil kariero.
Oglej si celoten članek

Dvainštiridesetletni čuvaj mreže Nivaldo bi moral po prvotnih načrtih poleteti z ostalimi soigralci na finale južnoameriškega pokala, a je prišlo do spremembe.

Legenda kluba bi morala ta konec tedna proti Atletico Mineiru odigrati svojo 300. tekmo v dresu Chapecoenseja. Ker so želeli, da vratar jubilej praznuje pred domačimi gledalci, ni odpotoval na tekmo v Kolumbijo.

"Prvotni načrt je bil, da odpotujem z ekipo, a sem nato ostal," je s solzami v očeh za Globoesporte dejal Nivaldo. "Ker naj bi pred domačimi gledalci obeležil svojo 300. tekmo za klub, nisem odpotoval tudi na tekmo proti Palmeirasu. Ker je prišlo do spremembe potovalnega načrta, se klub ni vrnil v Chapeco, ampak je naravnost iz Sao Paula odpotoval v Medellin. Trener Caio mi je tako sporočil, da me ne bo vzel s sabo."

Nivaldo, ki je po tragediji soigralcel zatrdil, da ne bo več zaigral, se je sicer nameraval športno upokojiti ob koncu sezone. V Kolumbijo sta kot vratarja odpotovala 31-letni Danilo in 24-letni Jakson Ragnar Follmann. Oba so živa izvlekli iz letala.

Danilo je prosil za telefon, poklical ženo in ji povedal, da jo ljubi. Umrl je na operacijski mizi, njegove zadnje besede pa naj bi bile: "Odhajam, moji prijatelji potrebujejo vratarja." Tudi Follman nikoli več ne bo branil, od vseh šestih preživelih naj bi bil v najresnejšem stanju. Amputirali so mu obe nogi.

Paulo, oče slednjega, je za Associated Press izjavil: "Možnosti, da preživiš letalsko nesrečo so praktično nične. Da je moj sin med preživelimi, je božji čudež."

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.