Ni meja za Gorana Dragića

Foto: Profimedia goran dragić
Goran Dragić je ekipo Miami Heat vodil do druge letošnje zmage na domačem parketu.
Oglej si celoten članek

Vročila je na krilih Gorana Dragića zabeležial drugo zaporedno zmago na domači Američan Airlines Areni. Premagala je Atlanto s 104:93, kapetan pa je dosegel 19 točk in podelil šest asistenc.

"Občutek je dober. Lepo je videti, da lahko povedemo  z veliko razliko in si priigramo prednost 20 točk. Ko bomo postali še boljši, bomo prednost zadržali in bo vse še toliko lažje. Obramba je bila nocoj boljša. V zadnji četrtini smo v napadu veliko krožili z žogo in nismo zadevali metov, ki si jih želimo, a obramba je bila dobra," je povedal slovenski košarkar.

Miami je sezono odprl z dvema porazoma v gosteh, serijo šestih domačih tekem pa je začel z dvema zmagama. V naslednjih dneh ga v dvorani Airlines čakajo še San Antonio, Boston, Minnesota in Chicago.

Drugo tekmo v nizu je zaradi težav s kolenom izpustil prvi strelec in skakalec Miamija na uvodnih dveh tekmah Hassan Whiteside, več točk od Dragića pa je tokrat dosegel Wayne Ellington - 20. Dragić je igral 32 minut, iz igre pa je metal 7:16 oziroma 43-odstotno.

Dosežek večera je uspel 21-letnemu Avstralcu Benu Simmonsu, ki je v dresu Philadelphie odigral šele četrto tekmo v ligi NBA. Dosegel je trojnega dvojčka - 21 točk, 12 skokov, 10 podaj.

Prvaki so zabeležili drugo zmago in so po štirih tekmah pri petdesetodstotnem izkupičku. Stephen Curry je dosegel 29 točk, Kevin Durant 25, Klay Thompson pa 21. Dallasu, ki je po štirih tekmah še brez zmage, so zabili 133 točk.

Na začetku sezone je zelo razpoložen tudi grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo. Charlottu je dal 32 točk - na vseh štirih tekmah je dosegel več kot 30 točk, tako da je s skupno 147 doseženimi točkami podrl klubski rekord Milwaukeeja. Za točko je izboljšal dosežek legendarnega Kareema Abdula Jabbarja, ki je leta 1972 na prvih štirih tekmah dosegel 146 točk.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat - Atlanta Hawks 104:93
(Goran Dragić 19 točk, 6 podaj, 1 skok v 32 minutah za Miami)

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 86:97
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 90:98
Milwaukke Bucks - Charlotte Hornets 103:94
Dallas Mavericks - Golden State Warriors 103:133
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 101:97
Denver Nuggets - Washington Wizards 104:109
Phoenix Suns - Sacramento Kings 115:117

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.