Ni še konec: Chelsea ukanil United!

Foto: Žurnal24 David Luiz gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Frank Lampard gol zadetek strel Foto: Žurnal24 David Luiz Wayne Rooney Foto: Žurnal24 Javier Hernandez Foto: Žurnal24 Javier Hernandez Foto: Žurnal24 Javier Hernandez Ramires Wayne Rooney Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Ashley Cole Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Ashley Cole Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Ashley Cole gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Wayne Rooney Ashley Cole Nani Carrick Hernandez gol zadetek veselje proslavljanj Foto: Žurnal24 David Luiz gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Žurnal24 Branislav Ivanović Ivanovic Nani Foto: Žurnal24 Paul Scholes Ramires Foto: Žurnal24 Frank Lampard Didier Drogba gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Foto: Reuters Frank Lampard gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava
Chelsea je na zaostali tekmi angleške lige doma premagal Manchester United in se vsaj za nekaj časa vrnil v dirko za naslov (2:1). Gol Wayna Rooneyja izničila David Luiz in Frank Lampard.
Oglej si celoten članek
Galerija s tekme je TUKAJ!

Pred začetkom tekme so bile naslovnice časopisov polne komolca Wayna Rooneyja in streljanja Ashleyja Cola, toda Chelsea in Manchester United sta na zaostali tekmi angleške lige poskrbela, da se je po koncu govorilo le o nogometu. Prav Rooney, ki ga je v prejšnjem kolu le čudež rešil hujše kazni za udarec v obraz nasprotnika, je spet pokazal svojo lepšo stran, potem ko je z izjemnim strelom od daleč v 30. minuti zadel za vodstvo Uniteda.

Krvnik Chelseaja izpadel iz pokala FA!
Nogometaši Evertona, ki so na tekmi 4. kola pokala FA izločili Chelsea, so padli že na naslednji stopnički, saj jih je na domačem igrišču izločil Reading (0:1). V sredo bodo na sporedu še tekme Arsenal - Leyton Orient in Man. City - Aston Villa.

Malo dobrega so v prvem delu storili modri, pri katerih je tekmo namesto Didierja Drogbaja še enkrat več začel Fernando Torres. Še najbližje zadetku je bil branilec Branislav Ivanović, ki mu po prostem strelu Franka Lamparda odpadka Edwina van der Sarja ni uspelo pospraviti v mrežo. Po slabem začetku nadaljevanja je Chelsea v igro vrnil fantastičen zadetek branilca Davida Luiza. Brazilec, ki je za Chelsea po zimskem prihodu začel vsega nekaj tekem, je novo navdušujočo predstavo kronal z izenačujočim volejem in premiernim golom za novi klub.

Rezervist Juri Žirkov je nato v 79. minuti prodiral skozi kazenski prostor, nespretno pa ga je za najstrožjo kazen podrl mladi Chris Smalling. Lampard je udaril močno in po sredini, s čimer je ukanil Van der Sarja, za nameček pa je v sodnikovem podaljšku po prekršku nad Ramiresom svoj drugi rumeni (in zato rdeči) karton dobil Nemanja Vidić. Srbski kolos si je za izključitev izbral sila neugoden trenutek, saj United med vikendom čaka veliki derbi z Liverpoolom.

Lestvica:
1. Man. Utd. 60 točk

2. Arsenal 56 (-1)
3. Man. City 50
4. Chelsea 48 (-1)
5. Tottenham 47 (-1)
...
18. Wolverhampton 28
19. West Ham 28
20. Wigan 27

Angleška liga, zaostala tekma:

Chelsea : Manchester United 2:1 (0:1)
Luiz (54), Lampard (79/11-m); Rooney (30)
RK: Vidić (90/United)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.