Ni Tima ni zmage, Volašev debi z golom

Foto: fcgroningen.nl Tim Matavž zaradi lažje poškodbe mišice ta vikend ni igral. (Foto: fcgroningen.n
Milivoje Novaković je minuli vikend zadel v svoj gol! Tim Matavž zaradi poškodbe ni igral, soigralci pa so visoko izgubili. Zlatan Ljubijankić je podal za dva gola. Dalibor Volaš je za Šerif debitiral z golom.
Oglej si celoten članek

Dalibor Volaš je na debiju za moldavski Šerif iz Tiraspola dosegel prvi gol. V obrambi je dobro igral Miral Samardžić in Šerif je CSKA Rapid nadigral s 4:0.

Italija
Chievo je v Veroni namučil vodilno ekipo italijanske Serie A, AC Milan, a so gostje na koncu slavili z 2:1 in odnesli vse tri točke. Bojan Jokić je pri domačih na igrišče prišel v 70. minuti, Boštjan Cesar pa je tekmo začel v prvi postavi, a je bil v 84. minuti izključen. Z zmago so rdeče-črni čestitali prvemu človeku kluba Silviu Berlusconiju, ki je prav včeraj slavil 25 let na čelu Milana. Slovensko obarvani Palermo je v soboto klonil na gostovanju v Bologni in doživel deseti prvenstveni poraz v tej sezoni (gol so prejeli z igralcem manj na zelenici). Reneja Krhina (Bologna) ni bilo v kadru za tekmo, pri Palermu pa so začeli Armin Bačinović, Siniša Andjelković in Josip Iličić (Jasmin Kurtić pa je ostal na klopi). Prva dva sta odigrala vso tekmo, Iličič pa je igrišče zapustil v 76. minuti. S klopi je tekmo svoje Genoe spremljal tudi Enej Jelenič (po preobratu so od 0:3 zmagali Romo s 4:3 in Claudio Ranieri je moral odstopiti). V Vidmu na tekmi med Udinesejem in Brescio ni bilo zadetkov, kar pomeni, da je Samir Handanović za domače dobro branil. Njegov bratranec Jasmin Handanović je v Serie B z Empolijem klonil z 1:2 proti Grossetu. Z igralcem manj so Jasmina premagali v zadnji minuti tekme. Dva gola je dobil tudi Vid Belec. Njegov Crotone je pri Sassuolu klonil z 0:2.

Nejc Pečnik je zapustil Madeiro in podpisal z ekipo Krilja Sovjetov. V Samari bo tako someščan Primoža Brezca. Sezona ruske lige se začne 12. marca.

Nemčija
Na tretji tekmi zapored v prvi nemški Bundesligi pa je zabil Milivoje Novaković, a kaj ko je tokrat zadel kar lastno mrežo. Njegov Köln je kljub temu remiziral s Hoffenheimom in trenutno zaseda 13. mesto na lestvici. Ni sicer veliko manjkalo in Nova bi se v 73. minuti odkupil z golom z glavo, a je bil vratar Tom Starke na pravem mestu. Vseh 90 minut je odigral tudi Mišo Brečko, ki je v 38. minuti dobil svoj peti rumeni karton v sezoni. V drugi Bundesligi je dobro igral Goran Šukalo, a doma s svojim Duisburgom klonil proti Unionu iz Berlina (0:1). Zlatko Dedić je po dolgem času začel v prvi postavi in do 89. minute pomagal za zmago Bochuma nad Fortuno z 2:0. Sodeloval je prvi akciji za drugi gol, sam pa ga je skoraj zabil v 78. minuti.

Anglija
Robert Koren je v angleškem Championshipu s svojim Hull Cityjem osvojil točko, potem ko so pri Ipswichu za končnih 1:1 zadeli v 85. minuti. Kapetan slovenske reprezentance je odigral vseh 90 minut.

Nizozemska
Tim Matavž
zaradi poškodbe mišice v nizozemski Eredivison ta vikend ni igral. Brez njega je bil Groningen pečen. Roda iz Karkradeja jih je nadigrala s 4:1. Vitesse na drugi strani Daliborja Stevanovića ni potreboval. Ko je Domžalčan v 90. minuti vstopil v igro, so njegovi soigralci proti De Gaafschapu vodili že z 2:0. Aleksander Radosavljević je na tekmi Den Haaga in Feyenoorda porumenel. Po preobratu je njegova ekipa dobila točko (2:2). V tem kolu sta igrala tudi Dragan Jelić (65 minut) in Denis Halilović (90 minut), a s svojim Willemom II klonila s kar 0:4 (proti Excelsiorju).

Foto: Žurnal24 Milivoje Novakovic Belgija
V belgijski Pro-League je "slovenski" Gent tri točke dobil z zmago s 4:1 nad Liegeom. Marko Šuler je odigral celotno tekmo, Zlatan Ljubijankić je šel na klop v 90. minuti, potem ko je podal za dva zadetka, Matija Škarabot ni bil niti na klopi. Redno za Charleroi igra Elvedin Džinić. Tudi tokrat je vseh 90 minut in pomagal do zmage nad Sint-Truidenom z 1:0.

Francija
Še naprej v francoski Ligue 1 ne gre ekipi Valterja Birse. Na zelenici je bil do zadnjega sodnikovega žvižga. Zgolj remi z zadnjeuvrščenim Arlesom pomeni, da so že 11 tekem zapored brez zmage.

Omenimo še …
Po zimskem premoru se nadaljuje sezona v prvi avstrijski Bundesligi. A ne za vse. Tekma med Kapfenbergom in Wackerjem je bila zaradi zasnežene zelenice prestavljena in tako sta brez žogobrca ostala Matej Mavrič in Miran Burgič. Sašo Fornezzi je v golu Wiener Neustadta dobil kar štiri žoge (usodna je bila dunajska Austria). Andraž Kirm se bo z Wislo na igrišča prve poljske lige vrnil ta teden. Mirnes Šišić za Iraklis ni igral. Klemen Lavrič, ki je pozimi prestopil v St. Gallen v prvo švicarsko ligo, je z 1:3 izgubil proti Zürichu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.