Ni več Forlorn, je prvak!

Foto: Reuters Diego Forlan
Manchester United, angleški mediji in javnost niso verjeli vanj. Niso ga klicali Forlan, ampak Forlorn (po domače: luzer). Zdaj je prvak Evropske lige in se najslajše smeje. Urugvajec Diego Forlan.
Oglej si celoten članek
Goli v finalu so posebni. Nikoli jih ne pozabiš. Zmagali smo povsem zasluženo.
Deigo Forlan

Junak zmage Atletica iz Madrida v finalu Evropske lige nad Fulhamom je urugvajski napadalec Diego Forlan. Zadel je v rednem delu in v podaljšku. Njegove kvalitete so priznane v Južni Ameriki in po vsej Evropi – z izjemo ene države. V Angliji so ga včasih klicali Forlorn. Gre za besedo iz stare angleščine, ki ima enak pomen kot nemški verloren oziroma verlieren – torej poraženec ali po domače luzer. Vzdevek se ga je prijel v času igranja za Manchester United. Bilo je obdobje, ko kar osem mesecev ni zadel.

Pred tekmo sem igralcem dejal, naj bodo pogumni in razigrani. Povedal sem jim, naj bodo ponosni in naj se spomnijo, kako so sanjali o naslovu prvaka, naj gredo na zelenico in ga osvojijo tudi v resnici.
Quique Sanchez Flores, trener

Ko je leta 2004 zapustil Manchester in zaigral za Villarreal in kasneje za Atletico, je znova našel samega sebe in pravo strelsko formo. Odtlej je v povprečju dosegel zadetek na vsaki drugi tekmi. Tako je lani dobil evropsko zlato kopačko za najboljšega strelca v domačih evropskih ligah. Kdor se zadnji smeje, se torej najslajše smeje. Manchester United je letos brez evropskega pokala ali pokala v Premier League, Forlan ima z Atleticom pokal Evropske lige.

"Ko sem zapustil United, sem igral v enem od najboljših klubov na svetu, s samimi super igralci, in zato je bilo težko najti mesto v ekipi," je po zmagoslavju v Hamburgu o starih časih razmišljal 30-letni Forlan, ki je za reprezentanco na 61 tekmah zabil 23 golov. "Takrat sem Alexu Fergusonu dejal, da želim oditi, da bi redno igral, in zato sem danes tukaj." To sredo je Atletico pomagal do prve lovorike po 14 letih. "Vesel sem za svoja gola, ker sta prinesla pokal. Res sem vesel in dal si bom duška." Časa za proslavljanje ne bo veliko, saj z Atleticom naslednji teden proti Sevilli v Barceloni igra še finale španskega pokala, nato pa se bo pridružil reprezentanci in odšel na SP 2010 v Južno Afriko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.