Nibali presenetljivi vodilni

Foto: Žurnal24 Italijanski navijači slavijo domačega junaka v vodstvu dirke po Italiji. (Foto:
Po vožnji "v izgnanstvu" na nizozemskih ravninah se je Giro d' Italia vrnil za italijanske meje. Četrto etapo in ekipno tekmo je dobil Liquigas, vodstvo pa je prevzel domačin Vincenzo Nibali.
Oglej si celoten članek

Kolesarska dirka po Italiji, ki je po treh nizozemskih etapah in prostem dnevu vendarle prišla v domovino, je dobila še četrtega nosilca rožnate majice vodilnega. Po 33 kilometrov dolgem ekipnem kronometru jo je v Cuneu oblekel Italijan Vincenzo Nibali, to pa po zaslugi zmage ekipe Liquigasa, ki je bila 13 sekund hitrejša od ekipe Skyja. Nibali je v moštvo Liquigasa prišel v zadnjem trenutku kot zamenjava za Franca Pellizottija, ki je moral dirko že pred startom zapustiti zaradi sumljive krvne slike.

Zaradi tega, ker sem na Giro prišel v zadnjem trenutku, nimam izdelane strategije. Vsak dan bom razmišljal le o naslednji etapi, nato pa bom videl, kaj se bo zgodilo.
Vincenzo Nibali

"Pokazali smo veliko složnost in še večje srce, za uspeh imajo zasluge prav vsi. Zdaj smo na vrhu in majico vodilnega nameravamo braniti. Ne vem, ali jo lahko do konca zadržim jaz, lahko pa rečem, da sem v dobri formi in se bom boril po svojih najboljših močeh. Zaradi tega, ker sem na Giro prišel v zadnjem trenutku, nimam izdelane strategije. Vsak dan bom razmišljal le o naslednji etapi, nato pa bom videl, kaj se bo zgodilo," je na cilju dejal 26-letni Nibali, kolesar iz Messine na Siciliji, ki je že blestel na slovenskih cestah, saj je leta 2007 na dirki Po Sloveniji zasedel drugo mesto. Četrtkova peta etapa je 162 kilometrov dolga preizkušnja od Novare do Novi Ligure.

Astana vodilnega po treh etapah Kazahstanca Aleksandra Vinokurova in tudi edinega slovenskega predstavnika na dirki Gorazda Štanglja je zasedla peto mesto, zaostala je 38 sekund. V skupnem seštevku ima zdaj Nibali 13 sekund prednosti pred rojakom in moštvenim kolegom Ivanom Bassom.

Dirka po Italiji, rezultati 4. etape:

1. Liquigas-Doimo 00:36:37
2. Sky +0:13
3. HTC-Columbia 0:21
4. Katjuša 0:27
5. Cervelo Test Team 0:36
6. Omega Pharma-Lotto 0:44
7. Garmin-Transitions 0:47
8. Milram 0:55
9. Rabobank 01:02
10. BMC Racing Team 01:19 -

Skupni vrstni red:
1. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo)
2. Ivan Basso (Ita/Liquigas-Doimo) + 0:13
3. Valerio Agnoli (Ita/Liquigas-Doimo) 0:20
4. Andre Greipel (Nem/HTC-Columbia) 0:26
5. Matthew Harley Goss (Avs/HTC-Columbia) isti čas
6. Aleksander Vinokurov (Kaz/Astana) 0:33
7. Vladimir Karpec (Rus/Katjuša) 0:35
8. Richie Porte (Avs/Saxo Bank) 0:45
9. David Millar (VBr/Garmin-Translation= isti čas
10. Paolo Tiralongo (Ita/Astana) 0:59
...
27. Cadel Evans (Avs/BMC) 1:59
32. Carlos Sastre (Špa/Cervelo) 2:13
36. Gorazd Štangelj (Slo/Astana) 2:33
41. Stefano Garzelli (Ita/Acua&Sapone) 2:49

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.