Nibali slekel Rodrigueza

Foto: Žurnal24 Vincenzo Nibali je znova oblekel rdečo majico vodilnega na Vuelti. (Foto: EPA)
Italijanski kolesar Vincenzo Nibali je nov vodilni na Vuelti. Špancu Joaquimu Rodriguezu je slekel rdečo majico. 17. etapo, kronometer, je sicer dobil Slovak Peter Velits. Dirka se končna v nedeljo.
Oglej si celoten članek

Po sredinem kronometru na letošnji španski kolesarski pentlji vodi Italijan Vicenzo Nibali. Na kronometru je nekoliko presenetljivo zmagal Slovak Peter Velits, Nibali pa je kljub okvari uspel svojemu najhujšemu tekmecu Špancu Jaoquinu Rodriguezu odvzeti več kot štiri minute v posamični vožnji in prevzeti vodstvo. Zdaj ima 39 sekund prednosti pred Špancem Ezequielom Mosquero in točno dve minuti pred današnjim zmagovalcem Velitsom. Zdaj vse kaže, da bo dirka dokončno odločena v predzadnji sobotni gorski etapi v bližini Madrida. Poznavalci pa minimalne možnosti še vedno prisojajo tudi Luksemburžanu Franku Schlecku, ki pa zaostaja že 3:44 minute.

Na kronometru je za presenečenje poskrbel Slovak Velits iz moštva Columbia, ki je na 46 kilometrov dolgi tekmi z uro v Penafielu ugnal tudi Rusa Denisa Menčova in švicarskega specialista v vožnji na čas Fabiana Cancellaro. Rus je zaostal 12 sekund, Švicar 37. Vse svoje adute pa je zaigral doslej vodilni Rodriguez. Kolesar Katjuše je za Nibalijem zaostal več kot šest minut in v skupnem seštevku nima več nobenih možnosti. Nibali pa je moral zaradi počene zračnice celo ustaviti in odpraviti okvaro, ki bi ga lahko morda stala tudi skupne zmage v nedeljo v Madridu.

Edini slovenski kolesar na dirki, Grega Bole, je v kronometru za Slovakom zaostal več kot sedem minut in pol ter zasedel 139. mesto, skupno pa je 96.

Vuelta, izidi 17. etape:

1. Peter Velits (Slk/HTC-Columbia) 52:43
2. Denis Menčov (Rus/Rabobank) +0:12
3. Fabian Cancellara (Švi/Saxo Bank) 0:37
4. Gustav Larsson (Šver/Saxo Bank) 0:50
5. Luis Sanchez (Špa/Caisse d'Epargne) 1:03
6. Leif Hoste (Bel/Omega Pharma-Lotto) 1:07
7. David Zabriskie (ZDA/Garmin-Transitions) 1:10
8. Carlos Barredo (Špa/Quick Step) 1:14
9. Philippe Gilbert (Bel/Omega Pharma- Lotto) 1:24
10. David Millar (VBr/Garmin-Transitions) 1:27
...
139. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) 7:36

Vuelta, skupni vrstni red:

1. Vincenzo Nibali (Ita/Liquigas-Doimo) 71:19:49
2. Ezequiel Mosquera (Špa/Xacobeo-Galicia) +0:39
3. Peter Velits (Slk/HTC-Columbia) 2:00
4. Fränk Schleck (Lux/Saxo Bank) 3:44
5. Joaquin Rodriguez (Špa/Katjuša) 3:45
6. Xavier Tondo (Špa/Cervelo) 3:45
7. Thomas Danielson (ZDA/Garmin-Transitions) 3:55
8. Nicholas Roche (Irs/Ag2r) 4:03
9. Carlos Sastre (Špa/Cervelo) 4:13
10. Luis Sanchez (Špa/Caisse d'Epargne) 5:43
...
96. Grega Bole (Slo/Lampre-Farnese Vini) 2:18:16

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.