Nič novega, Krka boljša od Olimpije

Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Chris Booker Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Erjon Kastrati Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Alen Omić Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Krka, Olimpija Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Alen Omić Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Matej Rojc Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Nebojša Joksimović Foto: KK KRKA/DRAGO PERKO/KOSARKA.SI Malcolm Armstead
Novomeški košarkarji so v 13. kolu prekinili niz porazov in nam domačem parketu premagali Union Olimpijo. Krka je slavila z rezultatom z 71:54.
Oglej si celoten članek

Kot že večkrat doslej so košarkarji Krke našli dodaten motiv proti tekmecu iz prestolnice in po sedmih tednih znova razveselili zveste privržence v ligi ABA. Novomeščani so zmagali po nizu šestih porazov oziroma prvič po 1. novembru. Krka je zdaj pri 6-7, Ljubljančani pa pri 8-5.

Union Olimpija je prekinila serijo treh zmag in doživela peti poraz v jadranski ligi. Zanjo Novo mesto očitno ostaja zakleto, saj v dolenjski prestolnici ni zmagala že od maja 2013 ali točno 582 dni. Hkrati pa je za Ljubljančane to šele drugi poraz na sedmih tekmah v decembru in eden najbolj bolečih. Dosegli so negativen rekord po številu doseženih točk in še drugič po slovenskem superpokalu oktobra izgubili z varovanci Aleksandra Džikića.

Junaka zmage sta bila Nebojša Joksimović in Matej Rojc, ki sta v zadnji četrtini, ki jo je Krka dobila s 27:16, dosegla skupaj 23 točk. S tem sta bila tudi najboljša strelca tekme; Joksimović je vseh 14 točk dosegel v zadnjih desetih minutah - blestel je do 35. minute, ko je Krka povedla s 55:43, Rojc pa je skupaj zbral 16 točk, devet v zadnji četrtini.

Do konca leta sta v ligi Aba na sporedu še dva kroga. Prvi že v torek - Krka pri Cedeviti, Union Olimpija doma s Cibono, naslednji pa prihodnjo soboto (Krka - Partizan, Cedevita - Union Olimpija).

Liga ABA, 13. kolo:

Krka : Union Olimpija 71:54 (13:16, 29:32, 44:38)
Rojc 16, Joksimović 14, Hukić 9, Armstead 9; Murić 11, Omić 11, Kanacević 7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.