Nič novega, Marquez spet prvi

Foto: EPA
Foto: EPA
Marc Marquez je tudi v kvalifikacijah pred nedeljsko dirko za veliko nagrado Češke v Brnu pokazal, da mu v tej sezoni ni para.
Oglej si celoten članek

Marc Márquez, ki je minuli teden na deseti dirki sezone slavil še deseto zmago v razredu MotoGP, je pridirkal do devetega najboljšega startnega položaja v sezoni. Enaindvajsetletni dirkač tovarniške ekipe Honde, ki je letos dobil vseh deset dirk SP, bo imel v prvi vrsti družbo dveh italijanskih dirkačev Ducatija, Andree Doviziosa in Andree Iannoneja.

Četrti je bil Britanec Bradley Smith z Yamaho, v drugi vrsti pa bosta dirko začela še dva Španca, Dani Pedrosa (Honda) in Jorge Lorenzo (Yamaha). Na sedmem mestu je kvalifikacije končal Lorenzov moštveni kolega, Italijan Valentino Rossi, ki se je po hudem padcu na zadnjem prostem treningu boril z bolečinami.

Marquez, ki v skupni razvrstitvi vodi s popolnim izkupičkom 250 točk, lahko v nedeljo postane prvi dirkač v zgodovini z zmago na 11 uvodnih dirkah sezone.

V razredu moto3 si je najboljši startni položaj privozil mlajši brat vodilnega v kraljevskem razredu, Alex Marquez (Honda), dirko razreda moto2 pa bo s prvega mesta začel Španec Esteve Rabat (Kalex).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.