Nič novega: poraz Kraljev

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je s svojimi Kralji doživel nov poraz.
Naš hokejski zvezdnik Anže Kopitar s svojimi Kralji iz Los Angelesa nadaljuje niz porazov v ligi NHL. Tokrat je bil premočan Calgary, ki je moštvo našega reprezentanta ugnal s 6:1. Odmeva tudi poškodba Sidneyja Crosbyja.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Calgary : Los Angeles 6:1
Carolina : Edmonton 7:2
New Jersey : Florida 1:2
Buffalo : Atlanta 10:1
Pittsburgh : Tampa Bay 0:3
Minnesota : Anaheim 2:4
Colorado : Chicago 1:2* (kaz. streli)

Los Angeles Kings , moštvo slovenskega hokejista v severnoameriški ligi NHL Anžeta Kopitarja , je v noči na soboto doživelo nov poraz. Tokrat so Kralji na gostovanju pri Calgary Flamesom visoko izgubili (1:6), Kopitar pa je igral devetnajst minut in v tem času sprožil tri strele na gol.

Najvišjo zmago, kar 10:1, so na domačem ledu dosegli Buffalo Sabres , ki so z 10:1 premagali gostujoče moštvo Atlanta Thrashers . Drew Stafford in Derek Roy sta oba prišla do "hat-trickov", Buffalo pa do prve zmage po desetih porazih v nizu. Thomas Vanek , Jochen Hecht in Aleš Kotalik so v statistiko vpisali po gol in dve podaji, edini zadetek za goste, ki so po porazu izgubili vodilno mesto v jugovzhodni skupini, pa je dosegel Colin Stuart .

Sidney Crosby bo počival mesec dni. © AFP

 
V preostalih tekmah so Pittsburgh Penguinsi v domači dvorani z 0:3 izgubili proti moštvu Tampa Bay Lightning , to pa ni edina slaba stvar, ki so jo na petkovi tekmi doživeli Pingvini. Veliko bolj kot poraz jih skrbi poškodba prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja , ki si je grdo zvil gleženj. Prvi zdravniški pregledi so pokazali, da bo moral Crosby počivati vsaj en mesec. Prvi zvezdnik gostov je bil Andre Roy , ki je zbral gol in dve podaji. Hokejisti Caroline Hurricanes so bili s 7:2 boljši od Edmonton Oilersov , zvezdnik Eric Staal pa je k zmagi prispeval tri gole.

New Jersey Devils so z 1:2 izgubili proti Florida Panthersom , za katere sta v zadnji tretjini zadela Radek Dvorak in David Booth ter trenerju Jacquesu Martinu prinesla 500. zmago v karieri. Drugi vratar moštva Craig Anderson je obranil 31 strelov in pomagal Panterjem do prve zmage po treh zaporednih porazih. V St. Paulu so Minnesota Wild z 2:4 izgubili proti Anaheim Ducksom , najbolj razpoložena gostujoča hokejista pa sta bila Todd Bertuzzi z dvema goloma in Ryan Getzlaf s tremi podajami. Gostje iz Kalifornije so prišli še do sedme zaporedne zmage, kar je njihov najdaljši zmagoviti niz to sezono.

V Denverju je domači Colorado Avalanche z 1:2 po kazenskih strelih izgubil proti Chicago Blackhawkesom , za katere sta bila natančna izvajalca Robert Lang in Patrick Kane , edini gol za domače pri izvajanju kazenskih strelov pa je dosegel Milan Hejduk .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.