Nič več za reprezentanco

Foto: Žurnal24 K odločitvi ga je zagotovo spodbudil tudi nedavni debakel francoske reprezentanc
Prvi strelec francoske nogometne reprezentance Thierry Henry, ki se sicer kmalu seli čez lužo, je danes izjavil, da za francosko reprezentanco ne bo več zaigral.
Oglej si celoten članek

Prvi strelec francoske nogometne reprezentance Thierry Henry, ki se je odločil, da bo kariero nadaljeval v ZDA pri moštvu New York Red Bull, je danes izjavil, da za francosko reprezentanco ne bo več zaigral.

Dvaintridesetletni napadalec, ki je za Francijo nastopil na 123 tekmah in dosegel 51 golov, je dejal, da je bila tekma na mundialu proti Južnoafriški republiki njegova zadnja.

Henry je s Francijo leta 1998 osvojil naslov svetovnih, dve leti pozneje pa še naslov evropskih prvakov. V zadnji reprezentančni akciji ni bil tako uspešen, saj so se Francozi po hudem sporu in razdoru v ekipi iz Južnoafriške republike vrnili že po predtekmovanju.

"Tekma proti Južnoafriški republiki v Južnoafriški republiki je bila moja zadnja v dresu z državnim grbom. Ironično, da je bila tudi moja prva reprezentančna tekma prav proti Južnoafriški republiki," je danes dejal Henry, ki je v dresu galskih petelinov debitiral oktobra leta 1997.

Ob tem je francoski zvezdnik dejal, da se je za slovo od dresa s francoskim grbom odločil že pred minulim svetovnim prvenstvom. "Žal pa tega nisem mogel obelodaniti, saj česa takega ne smeš storiti tik pred mundialom," je pojasnil Henry.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.