Niedermayer in Selanne še počivata

Foto: Žurnal24 Scott Niedermayer (levo) in Teemu Selanne (desno) sta nekdaj skupaj polnila mrež
"Še eno leto!" so vpili navijači hokejskega moštva NHL Anaheim Ducks Scottu Niedermayerju in Teemuju Selanneju, ko sta v sredo gledala tekmo svojega moštva.
Oglej si celoten članek

Zvezdnika lige NHL Scott Niedermayer in Teemu Selanne se namreč še nista odločila, ali bosta nadaljevala svojo športno pot. Po lanski osvojitvi Stanleyjevega pokala sta si privoščila krajši premor za premislek, saj sta za profesionalnega športnika oba že precej v letih. Selanne šteje 37, Niedermayer pa 34 pomladi.

Navijači ga ljubijo
Oba sta priznala, da sta v času dopusta drsalke postavila v kot. Niedermayer je počitnice preživel v rodnem mestu Cranbrook, kjer so ga navijači neprestano oblegali: "Bilo je nadležno po desetkrat na dan govoriti o tem, ali se bom vrnil ali ne," je dejal Kanadčan. Zato se je preselil v južno Kalifornijo, kjer so ljudje vajeni velikih zvezd in so ga zato pustili, da v miru razmisli o nadaljevanju hokejske poti. "O odločitvi se mi že nekoliko svita, a za zdaj še ne vem točno, kaj bom storil," je negotov nekdanji kapetan Anaheima. "Veseli me, da so vsi v moštvu zelo razumevajoči, saj se odločam že lep čas. Ko bo odločitev končno padla, verjamem, da bo tako najbolje za moštvo in zame," se nekoliko nagiba k upokojitvi.

 

Dosežki Teemuja Selanneja

Teemu Selanne je v dvajsetih letih igranja profesionalnega hokeja osvojil en Stanleyjev pokal, in sicer lani z moštvom Anaheim Ducks. Na OI v Naganu (1998) je bil s finsko reprezentanco tretji, v Torniu (2006) pa drugi. Na 1041 tekmah je zabil 540 golov.

Ve, da ga bo zasrbelo
Teemu Selanne je prosti čas preživel na Finskem, kjer se je zamotil z igranjem golfa in ukvarjanjem s svojimi otroci. "Ne misliti na hokej je bilo lahko, saj nisem bil nikjer v bližini drsalk in palic. Ko bom enkrat spet ob ledeni ploskvi, vem, da me bodo spet zasrbeli prsti," je dejal. Edini pogoj za nadaljevanje kariere je njegov pozitiven notranji glas. "Če se bom odločil za nadaljevanje, se bom na osnovi notranjega glasu. Želim se odločiti pravilno, zato bom dvakrat premislil," je Finec svojo odločitev zavil v tančico skrivnosti.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.