Niemi branil za drugo zmago

Foto: Žurnal24 finale NHL Chicago Blackhawks Flyers Antti Niemi Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyer Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyers Antti Niemi Foto: Žurnal24 Marian Hossa je odločil srečanje proti svojemu bivšemu klubu. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyers Niklas Hjalmarsson Antti Niemi Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyer Marian Hossa Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyer Michael Leighton Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyers Tomas Kopecky Daniel Carcillo Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyers Antti Niemi Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyers Brent Seabrook Darroll Powe Foto: Žurnal24 NHL finale Chicago Blackhawks Philadelphia Flyers Antti Niemi
Vratarji so zvezde letošnje končnice lige NHL. Na drugi tekmi finala za Stanleyjev pokal je blestel Antti Niemi. Zaustavil je 32 strelov Flyersov in Blackhawks so za vodstvo v seriji 2:0 zmagali z 2:1.
Oglej si celoten članek

Chicago Blackhawks so le še dve zmagi oddaljeni od Stanleyjevega pokala za najboljšega v ligi NHL. Na drugi finalni tekmi se je igrala obramba in zelo agresiven hokej (ni bilo kot na prvi tekmi, ko je padlo 11 golov). Zvezda večera pa je bil vratar moštva iz Chicaga, Antti Niemi. Zaustavil je kar 32 strelov nasprotnika, od tega 14 v odločilni zadnji tretjini. Za vodstvo v seriji z 2:0 so tako Philadelphio Flyers premagali z 2:1. Navijači so bili v ekstazi. "Prav neverjetno je, kako so gledalci reagirali. Vzklikali so mi vso tekmo," je dejal Niemi. "A ključna je bila odlična obramba." Enega od dveh zadetkov Blackhawksov je dal Slovak Marian Hossa, ki ni zadel že 10 tekem. "Mislim, da je bil njihov vratar v zadnji tretjini izjemen. Imeli smo veliko priložnosti za izenačenje, a se ni dal," je razlog za neuspeh izpostavil trener Flyersov, Peter Laviolette.

Liga NHL, finale, druga tekma:

Chicago Blackhawks : Philadelphia Flyers 2:1  /2:0/

*v poševnicah je izid v zmagah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.