Nika Prevc znova najboljša Slovenka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nika Prevc za začetek norveške turneje v kvalifikacijah sedma.
Oglej si celoten članek

Norveška smučarska skakalka Eirin Maria Kvandal (126,5 točke) je bila najboljša v kvalifikacijah za prvo tekmo norveške turneje na Holmenkollnu. Na sobotno tekmo svetovnega pokala so se uvrstile štiri Slovenke, najboljša med njimi je bila na sedmem mestu vodilna v skupnem seštevku Nika Prevc (108,6).

Tudi drugo mesto v kvalifikacijah, ki štejejo kot prva tekmovalna serija na peti ženski norveški turneji, je zasedla Norvežanka, in sicer Silje Opseth (118,4). Tretja je bila prva izzivalka Nike Prevc v skupnem seštevku, Avstrijka Eva Pinkelnig (117,2).

Lanska zmagovalka norveške turneje Ema Klinec (102,6) je bila v kvalifikacijah 11., zmagovalka zadnje tekme v finskem Lahtiju in zudi najboljša na turneji Raw Air 2022 Nika Križnar (96,1) pa 15.

Taja Bodlaj (79,6) je zasedla 27. mesto, Katra Komar (70,1) pa je za las ostala brez nastopa na tekmi z 41. mestom.

Sobotna posamična preizkušnja se bo začela ob 16.45. Še prej bo na vrsti moška preizkušnja (14.40).

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.