Nike iz kontroverznega razloga odslovil Neymarja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaš Paris Saint-Germaina je pred časom zamenjal opremljevalca opreme.
Oglej si celoten članek

Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar in podjetje Nike sta avgusta lani po desetletju in pol končala eno najbolj odmevnih sponzorskih sodelovanj. Danes pa je postalo znano, zakaj. Razlog je, ker je Neymar zavrnil sodelovanje v preiskavi zaradi domnevnega spolnega nadlegovanja ene od uslužbenk, so sporočili iz ameriškega podjetja.

Ligue 1 Bogati PSG ostal brez naslova

Iz Nikeja so danes v izjavi za javnost sporočili, da so se z Neymarjem - igralca so podpirali, odkar je imel ta 13 let - lani razšli, ker nogometaš ni želel sodelovati v preiskavi domnevnega spolnega nadlegovanja ene od uslužbenk leta 2016, ki ga je ta podjetju prijavila 2018.

Pri Nikeju so v izjavi za javnost še zapisali, da je preiskava končana, vendar so bili dokazi nezadostni. V članku Wall Street Journala, ki je poročal o obtožbi, je predstavnica Neymarja dejala, da nogometaš zanika trditve.

"Neymar se bo odločno branil pred temi neutemeljenimi napadi, če bo prišlo do kakršne koli zahteve, do katere za zdaj še ni prišlo," je dejala njegova predstavnica in dodala, da sta se Nike in Neymar razšla izključno iz tržnih razlogov.

Pri Nikeju so v današnji izjavi za javnost to trditev ovrgli. "Za Nike bi bilo neprimerno, da bi športnika obtožili česar koli, če pri tem ne bi imeli trdnih dokazov. A obenem smo končali partnerstvo z njim, ker ta v dobri veri ni želel sodelovati pri preiskavi verodostojnih obtožb," so med drugim zapisali pri Nikeju.

Neymarju sicer ne gre slabo. Le dva tedna po koncu sodelovanja z Nikejem je zdaj 29-letni zvezdnik PSG sklenil pogodbo o sponzorskem sodelovanju s proizvajalcem športne opreme Puma, s katerim sodeluje tudi slovenski zvezdnik madridskega Atlética, vratar Jan Oblak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.