Niki Lauda: Formula 1 potrebuje več tveganja

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji svetovni prvak Niki Lauda si želi, da bi Formula 1 naredila korak nazaj. "Nekoč so lahko dirkalnike vozili le najboljši, sedaj lahko vsak vozi dirkalnik," pravi starina dirkalnega športa in želi vrnitev sklopke v dirkalnike.
Oglej si celoten članek

Trikratni svetovni prvak Formule 1 Niki Lauda je trenutno član nadzornega sveta ekipe Mercedes. S svojim znanjem in izkušnjami je pripomogel k temu, da je ekipa Mercedes trenutno na poti k drugemu naslovu svetovnega prvaka zapored. A nekdanji avstrijski dirkač si želi spremembe v Formuli 1. "Preveč je kontrole in preveč pravil, ni pa več karakterjev," je povedal v intervjuju z nemškim tabloidom Bild.

"Mladeniči se samo igrajo z gumbi."

Lauda sicer ne želi manj tehnike v avtomobilih, ampak enostavno težje razmere za voznike. "Ko sem jaz prestopil iz Formule 2 v Formule 1, sem bil zelo prestrašen. Morajo spet voziti pravi moški in ne mladeniči, ki se samo igrajo z gumbi. Le vozniki, ki res obvladajo vožnjo bi smeli voziti v Formuli 1," je povedal Lauda, ki je leta 1976 preživel hudo nesrečo, ko je njegov dirkalnik popolnoma zgorel.

"Časa ne moremo zavrteti nazaj, ampak vozniki morajo imeti v roki spet sklopko, potem se tudi ne bodo vsi - tako kot sedaj- odpeljali s pritiskom na gumb. Ni več limitov in rizik," nadaljuje Lauda. Ne želi si, da bi bila Formula 1 bolj nevarna, moralo pa bi biti vsekakor več tveganja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.