Nizozemci črtali Cavendisha s seznama dirke

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanec Mark Cavendish, eden od najboljših kolesarskih sprinterjev zadnjih let, očitno na Nizozemskem ni več dobrodošel.
Oglej si celoten članek

Organizatorji dirke Boxmeer Criterium so ga namreč črtali s seznama nastopajočih, razlog za to pa so dogodki z desete etape dirke po Franciji, v kateri naj bi v sprintu na nešporten način oviral Nizozemca Toma Veelersa in ga poslal na tla. Sodniki v potezi Cavendisha niso videli nič spornega, tako da ga niso kaznovali.

"Ogledal sem si sprint po televiziji. Sodniki so naredili napako – po našem mnenju bi si Cavendish zaslužil kazen. Posvetoval sem se z organizacijskim komitejem in odločili smo se, da take osebe na svoji dirki ne želimo," je dejal Twan Poels, predstavnik organizatorjev dirke, ki bo na sporedu 22. julija, le dan po koncu Toura.

Cavendish si je s potezo − Veelersa naj bi porinil − pridobil sovražnike, eden od njih je na sceno stopil v 11. etapi, ko ga je kot gledalec poškropil z urinom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.