Nizozemska slavila, naši tekmici ne

Foto: Reuters nizozemska slovaška prijateljska tekma Foto: EPA nizozemska slovaška prijateljska tekma Foto: EPA nizozemska slovaška prijateljska tekma Foto: EPA Španija Južna Koreja Fernando Torres proslavlja zadetek za vodstvo Španije z 1:0 Foto: EPA španija južna koreja prijateljska tekma Foto: EPA španija južna koreja prijateljska tekma Foto: EPA španija južna koreja prijateljska tekma Foto: EPA španija južna koreja prijateljska tekma Foto: EPA nizozemska slovaška prijateljska tekma Foto: EPA španija južna koreja prijateljska tekma Foto: EPA španija južna koreja prijateljska tekma Foto: EPA španija južna koreja prijateljska tekma Foto: EPA španija južna koreja prijateljska tekma
Ponedeljkov večer je ponudil novo serijo prijateljskih tekem. Nizozemci so odpravili Južno Korejo, njihov nekdanji zvezdnik Ruud Gullit pa je Slovaško pred tekmo na Twitterju zamenjal s Slovenijo, a nato popravil napako.
Oglej si celoten članek

Finalisti zadnjega mundiala Nizozemci so se pobrali po porazu z Bolgari, Slovake so na stadionu Feyenoorda v Rotterdamu premagali z 2:0. Prvih pet minut je bilo zelo živahnih. Najprej je Marek Hamšik stresel okvir nizozemskega gola, nato pa je Nigel de Jong z glavo meril za las mimo slovaških vrat. Že nekaj minut kasneje so Nizozemci povedli, predložek Ibrahima Afellaya je v svoj gol preusmeril Kornel Salata.

Kmalu pa se je marsikateremu nizozemskemu navijaču za hip ustavilo srce, saj je z igrišča zaradi poškodovanega gležnja moral Wesley Sneijder, ki ga je zamenjal Rafael van der Vaart. In prav van der Vaart je v 76. minuti dosegel drugi in tudi zadnji gol na tekmi. Generalko pred Eurom bodo Nizozemci imeli v soboto, ko bodo gostili Severne Irce.

In zadel je Torres!

Španski napadalec Fernando Torres je proti Južni Koreji prekinil leto dni trajajočo strelsko sušo za reprezentanco, njegova ekipa pa je slavila s 4:1. Kim Do-Heon je izenačil pred odhodom na odmor, nato pa so za furijo zabili Xabi Alonso z 11-metrovke, Santi Cazorla s prostega strela in Alvaro Negredo. Španci, ki se bodo 3. junija na zadnji tekmi pred Eurom pomerili s Kitajsko, so nastopili brez vseh igralcev Barcelone.

Poraza slovenskih "prijateljic"

Igrali sta tudi tekmici slovenske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014, Švica in Islandija. Švicarji so v Luzernu klonili pred Romunijo z 0:1, Islandci pa so v Göteborgu izgubili proti Švedom z 2:3. Za Islandce sta gola na Švedskem zabila Kolbeinn Sigthrsson v 27. in Hallgrimur Jonasson v sodniškem podaljšku, pri gostiteljih pa so bili uspešni Zlatan Ibrahimović (2), Ola Toivnonen (14) in Christian Wilhelmsson (78). Edini gol v Švici je zabil Romun Gheorghe Grozav v 57. minuti. Romunija bo 15. avgusta igrala prijateljsko tekmo s Slovenijo v Stožicah.

Brazilci nadigrali Američane

V prijateljski nogometni tekmi je Brazilija v Washingtonu premagala ZDA s 4:1 (2:1). Najboljši igralec tekme je bil mladi brazilski zvezdnik Neymar, ki je dosegel gol iz enajstmetrovke, še dva pa je pripravil. Napadalec Santosa je najstrožjo kazen izkoristil v 12. minuti, nato pa so gole dosegli še Thiago Silva (26.), Marcelo (52.) in Pato (88.), edini gol za Američane je dosegel Herculez Gomez v 45. minuti.

Brazilci so tako prekinili niz petih zaporednih zmag varovancev Jürgena Klinsmanna, ki so v tem nizu ugnali tudi Slovenijo. V medsebojnih tekmah Brazilcev in Američanov je zdaj izid 16:1, Američani so edino zmago dosegli leta 1998 (1:0).

Prijateljske tekme, izidi:

Azerbajdžan : Andora 0:0

Španija
: Južna Koreja 4:1 (1:0)
Torres (11), Alonso (52, 11-m), Cazorla (56), Negredo (80); Kim (43)

Švedska : Islandija 3:2 (1:1)
Ibrahimović (2), Toivonen (14), Wilhelmsson (78); Sigthorsson (27), Jonasson (90 + 3)

Švica : Romunija 0:1 (0:0)
Gorzav (57)

Nizozemska : Slovaška 2:0 (1:0)
Salata (8, a. g.), van der Vaart (75)

Brazilija - ZDA 4:1 (2:1)
Neymar (12, 11-m), Thiago Silva (26), Marcelo (52), Pato (88); Herculez Gomez (45)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.