Noah najboljši obrambni košarkar v ligi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Joakim Noah, center ameriške ekipe Chicago Bulls, je bil izbran za najboljšega obrambnega košarkarja Lige NBA.
Oglej si celoten članek

Joakim Noah, ki je po Michaelu Jordanu iz sezone 1987/88 šele drugi pri Bikih s to nagrado, je v glasovanju prejel 555 glasov. Drugi je bil Indianin Roy Hibbert s 166, tretji pa DeAndre Jordan iz Los Angeles Clippers (121).

"Ta priznanja so izjemna, ampak košarke ne igram zaradi njih. To je pač ekipna igra. Spoštujem soigralce, ki so se kljub vsem težavam borili in niso popuščali. Na to sem res ponosen, in to je več od nagrad," je dejal Noah, ki je bil ključni mož v obrambi Chicaga.

Šesti skakalec, 12. bloker

Ta je tekmecem povprečno dovolila 91,7 točke na tekmo oziroma najmanj v ligi. Noah je sicer redni del sezone končal kot šesti skakalec lige (11,3 skoka na tekmo), 12. bloker (1,51), imel pa je tudi zanj rekordnih 99 ukradenih žog na 80 tekmah. V napadu je prispeval povprečno 12,6 točke in 5,4 podaje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.