Nocoj veliki derbi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska nogometna tekmeca Maribor in ljubljanska Olimpija bosta v drevi ob 20.15 v sklopu 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije igrala prvi večni derbi sezone.
Oglej si celoten članek

Oba tekmeca sta doslej zbrala po deset točk, kljub temu pa v ljubljanskem taboru vlogo favorita prepuščajo Štajercem, ki bodo v vlogi gostiteljev. Zmago pa si še kako želijo. Ekipi nimata težav s kaznovanimi igralci, pri Ljubljančanih pa je še pod vprašajem nastop Andraža Šporarja.

Marijan Pušnik, trener Olimpije, pred tekmo z državnimi prvaki pravi: "Pri Mariboru ni nekih novosti. Tudi on pa lahko poseže po kakšnem presenečenju. Toda vse se suče okrog Marcosa Tavaresa, Dareta Vršiča in Agima Ibraimija. Če imajo oni svoj dan, lahko fino zagrenijo življenje. Odlično igra tudi Marwan Kabha, Sintayehu Sallalich lahko ena na ena veliko naredi ... Zvezna linija je ključna pri Mariboru."

Njegov kolega na drugi strani Ante Šimundža pa meni: "Potrebovali bomo to prepoznavno navijaško energijo, prispevek vsakega navijača. Kulisa s tribun bo pomenila le še dodaten motiv. Ni dvoma, da bomo v dobrem stanju."

Tekmo bo sodil Damir Skomina.

Prva liga Telekom Slovenije, 6. kolo:

Krško : Krka  0:0

Domžale : Gorica  2:3 (1:1)
Morel 25., Mance 58.; Eleke 6., 56., Širok 87.

Luka Koper : Rudar Velenje  1:1 (0:1)
Palčič 48.; Kašnik 21.

Danes:
Maribor - Olimpija

Ponedeljek:
Celje - Zavrč

Lestvica:
1. Gorica  15
2. Olimpija  10 (-1)
3. Maribor  10 (-1)
4. Domžale  9
5. Krka  8
   Krško  8
7. Zavrč  5 (-1)
8. Rudar Velenje  5
9. Luka Koper  5
10. Celje  2 (-1)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.