Nogomet odporen proti recesiji

Foto: Žurnal24 V nogometu se kriza (še) ne pozna.
Nogomet ostaja dober posel. V času svetovne recesije je imela Mednarodna nogometna zveza 184 milijonov dolarjev dobička. Kriza črno-beli žogi očitno ne pride do živega.
Oglej si celoten članek

Globalna ekonomska kriza je očitno obšla nogomet. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je namreč na letnem kongresu na Bahamih sporočila, da je imela leta 2008 kar 184 milijonov dolarjev dobička. Fifa je nabrala 957 milijonov prihodkov, večinoma iz naslova marketinških in televizijskih pravic, povezanih s svetovnim prvenstvom leta 2010 v Južnoafriški republiki (JAR). Ob tem so imeli pri Fifi 773 milijonov dolarjev stroškov; premoženjsko stanje krovne nogometne organizacije pa je 1,6 milijarde dolarjev.

Sicer pa se je Fifa v želji po popularizaciji svetovnega nogometnega prvenstva leta 2010 v JAR odločila, da po zgledu olimpijske bakle spet pripravi potovanje pokala, katerega kopijo prejmejo svetovni prvaki. Pokal bo krenil na pot 21. septembra letos s sedeža Fife v Zürichu, po 226 dneh pa bo 4. maja 2010 prispel na prizorišče prvenstva. Vmes bo obiskal 86 držav, kar je mnogo več kot na njegovem prvem potovanju leta 2006, ko se je mudil v 29 državah. Skupno bo prepotoval 134.017 kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.