Nogometaš Arsenala operiran po napadu z nožem, življenje mu je rešilo...

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nogometaš Arsenala, ki si trenutno služi kruh v Italiji, je bil v petek uspešno operiran, potem ko je bil zaboden v hrbet.
Oglej si celoten članek

Španski nogometaš italijanskega prvoligaša Monze, Pablo Mari, je bil v petek uspešno operiran, potem ko je bil ena od šestih žrtev napada z nožem v nakupovalnem središču v Assagu na obrobju Milana. Devetindvajsetletni branilec Arsenala, ki je v Italiji na posoji, po napadu okreva v bolnišnici, medtem ko je ena oseba v napadu umrla.

Mari, ki jo je po poročanju medijev odnesel brez hujših poškodb, vendar je noč preživel v bolnišnici, naslednji dan pa prestal rutinsko operacijo, je za italijanski dnevnik Gazzetta dello Sport dejal, da je on eden izmed srečnežev. "Danes sem imel srečo, zato ker sem na lastne oči videl, kako je oseba pred menoj umrla."

Italijanski dnevnik je zapisal, da se je Mari po trgovini sprehajal z ženo in majhnim sinom v vozičku, ko je začutil ostro bolečino v hrbtu. Nato je videl napadalca - pozneje je policija identificirala 46-letnega moškega -, kako je zabodel še eno osebo v predel grla. Mediji poročajo, da je policija že izključila kakršen koli motiv za terorističen napad.

Foto: Profimedia Pablo Mari

Čeprav Mari ni bil v napadu huje poškodovan, je moral prestati operacijo poškodovanih mišic hrbta. Izvršni direktor Monze Adriano Galliani, ki je skupaj s trenerjem Raffaelejem Palladinom obiskal Marija v bolnišnici, je po obisku za Gazzetto dejal: "Pablo je neverjeten fant. Imel je moč, da se je pošalil in mi povedal, da se bo že v ponedeljek vrnil na trening. Prenesel sem mu pozdrave predsednika kluba Silvia Berlusconija in soigralcev. Seveda so želeli tudi oni priti na obisk, a žal to ni možno."

Iz bolnišnice so sporočili, da je bila operacija rekonstrukcije dve hrbtnih mišic uspešna, mišice so bile uspešno zašite, Mari pa bi se na treninge lahko vrnil že čez dva meseca.

"Bojim se, da se bo na igrišča vrnil šele čez tri mesece, saj se bo čez dva šele lahko vrnil na treninge, nato pa bo pred njim še veliko dela. Na žalost bo potrebno več kot dva meseca, da ga ponovno vidimo v akciji," pa je razložil Galliani, ki je nato razkril, kaj je nogometašu rešilo življenje.

"Kolikor sem razumel zdravnike, je bilo ključno, da ima tako močne hrbtne mišice. V nasprotnem primeru bi nož prodrl globje in bi zagotovo umrl. To, da je športnik, je zagotovo pomagalo, da je preživel, saj ima tako močne mišice, da so te zaustavile nož."

Iz bolnišnice se je preko socialnih omrežij svojim sledilcem javil tudi Mari, ki se je zahvalil za vsa sporočila vzpodbude. "Po težkem trenutku, ki smo ga doživeli včeraj, želimo tako moja družina kot jaz sporočiti, da smo kljub okoliščinam na srečo vsi dobro in se želimo zahvaliti za vsa sporočila podpore in naklonjenosti, ki jih prejemamo. Ob tem izrekamo sožalje svojcem in prijateljem pokojne osebe, vsem poškodovancem pa želimo čimprejšnje okrevanje."

Mari se je sicer pridružil londonskemu Arsenalu januarja 2020 iz brazilskega Flamenga in 19-krat igral za topničarje (ter dosegel en zadetek), preden se je letos pozimi kot posojen igralec odpravil v Italijo. Najprej je preostanek minule sezone igral za Udinese ter zbral 15 nastopov in 2 zadetka, od letošnjega avgusta dalje pa nastopa za Monzo, za katero je nastopil 8-krat in dosegel 1 zadetek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.