Nogometaš, ki ni želel ogoljufati države z davkom

Foto: EPA
Foto: EPA
N'Golo Kante je zavrnil ponudbo Chelseaja, s katero bi letno privarčeval milijon evrov pri davkih. Namesto tega je zahteval navadno pogodbo.
Oglej si celoten članek

On je eden izmed najsimpatičnejših, najskromnejših in najbolj ponižnih ljudi na svetu, obenem pa je izjemen nogometaš, ki se lahko pohvali z izjemno zbirko trofej, med drugim tudi naslovom svetovnega prvaka.

Toda N'Golo Kante je na prvem mestu človek! In to dober človek! Vse to so potrdili tudi najnovejši dokumenti, katere je objavil Football Leaks. Le kdo bi si mislil, da bo iz najskrivnostnejših nogometnih dokumentov končno pricurljala tudi pozitivna novica?

Prestop Leicester pospravil rekordni znesek

Nizkorasli Francoz, prav zagotovo najboljši zadnji vezni igralec na svetu, je zavrnil uporabo offshore podjetja iz Jerseya, največjega otoka v sklopu Kanalskih otokov, preko katerega bi lahko letno privarčeval milijon evrov davkov. V objavljenih dokumentih je zapisano, da je Chelsea pri podpisu pogodbe vztrajal, da Kante zaščiti svoje avtorske pravice v eni izmed držav, ki so raj za vse, ki se želijo izogniti plačevanju davkov.

Kante je Chelseajevo ponudbo sicer sprejel, a ni želel podpisati dokumentov, ki bi ga vezali za jerseyevsko podjetje ter je od Chelseaja zahteval zgolj "normalno" plačo, brez kakšnih vmesnih posrednikov.

Anglija Kanté najboljši po izboru novinarjev

Kante je tako znova dokazal, da je vse prej, kot tipičen nogometaš. Kljub temu, da navadnim ljudem njegova "normalna" plača pri Chelseaju ni niti najmanj normalna, Kante ni eden izmed nogometašev, ki bi razmetavali svoj denar. Tako se na treninge namesto v kakšnem eksotičnem avtu vozi v svojem Mini Cooperju, medtem ko se je tekom svojega igranja v Franciji večinoma naokoli prevažal kar na svojem skiroju.

Nogometaš, visok zgolj 169 centimetrov, je bil med drugim tudi del zlate francoske generacije iz Rusije, kjer je prav tako s svojo skromnostjo in ponižnostjo navdušil nogometno javnost. Po zmagi nad Hrvaško so se namreč francoski reprezentantje izmenjavali pri dvigovanju, poljubljanju in slikanju s pokalom, le Kante je z roba vse skupaj opazoval, presramežljiv, da bi se prerival med soigralci. Na koncu je Kante le doživel svoj trenutek, a še to ob pomoči soigralca Stevena N'Zonzija, ki je moral intervenirati ter od ostelih igralcev zahtevati, da pokal prepustijo tudi enemu izmed najpomembnejših členov francoske nogometne pravljice. Prav tako skromen pa je bil Kante tudi po zmagi v izločilnih bojih nad Argentino, kjer so ga novinarji hvalili, da je popolnoma zaustavil Lionela Messija, na kar je Kante skromno odgovoril: "Nisem ga jaz zaustavil. Zaustavili smo ga skupaj."

Nogometaš, ki ne poizkuša na sumljive načine privarčevati denar ter ki se ne rine v ospredje pri proslavi naslovov, toda igralec ki je prisoten vsepovsod na igrišču in ga je praktično nemogoče uloviti. N'Golo Kante - eden izmed poslednjih ponižnih zvezdnikov ter človek, ki ga preprosto morate oboževati.

Vzpon Nekdaj pobiralec smeti, zdaj svetovni prvak

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.