Nogometaš ob tisočake zaradi Putina

Foto: EPA
Foto: EPA
Zaradi portreta ruskega predsednika bo nogometaš plačal 5.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza (Uefa) je kaznovala vezista moskovske Lokomotive Dimitrija Tarasova, ker je na februarski tekmi evropske lige proti Fenerbahčeju v Istanbulu nosili majico s portretom ruskega predsednika Vladimirja Putina. Tarasov bo moral zato odšteti 5000 evrov kazni. Uefa kazen pojasnjuje s tem, da igralci ne smejo nositi spodnjih majic oziroma oblačil s političnimi, verskimi, osebnimi slogani, izjavami ali podobami.

Tekma je prišla v času, ko so bili odnosi med Turčijo in Rusijo dokaj napeti po turški novembrski sestrelitvi ruskega vojnega letala. Tarasov je nosil majico s portretom Putina in napisom "najbolj vljuden predsednik".

Klub je zaradi tega že prej kaznoval Tarasova, po poročilih iz Moskve so mu vzeli 300.000 evrov in bonuse.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.