Nogometaš obsojen posilstva bi igral na Malti, a ...

Foto: EPA
Foto: EPA
Ched Evans, ki je bil obtožen posilstva in je že odsedel svojo kazen, ne sme nadaljevati svoje kariere v tujini.
Oglej si celoten članek

Ched Evans, nekdanji reprezentant Walesa, ki je v svoji članski karieri nastopal za Manchester City, Norwich City in Sheffield United, je dobil ponudbo, da na Malti zaigra za klub Hibernians, a ga je pristojno ministrstvo opozorilo, da ne sme delati na tujem, saj je še vedno le na pogojni prostosti.

Evansa so sicer aprila 2012 obtožili posilstva sobarice v hotelu v bližini mesta Rhyl v severnem Walesu. Na zatožni klopi se je takrat znašel tudi Clayton McDonald, ki pa so ga oprostili, trenutno pa je član petoligaša Southporta. Oktobra lani je bil Evans po poltretjem letu prestajanja petletne zaporne kazni izpuščen, vse odtlej pa išče nove delodajalce.

Oblasti so mu sicer dovolile, da po izpustitvi znova zaigra za Sheffield United, a je 160.000 podpisnikov peticije to preprečilo, uprli so se predvsem navijači kluba in pokrovitelji. Njegovim nogometnim uslugam so se odpovedali tudi angleški nižjeligaški klubi Tranmere, Oldham in Hartlepool. Nogometaš je svojo krivdo vseskozi zanikal in trdil, da je sobarica privolila v spolni odnos, a ga je sodišče spoznalo za krivega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.