Nogometni as sprejel 60-odstotno znižanje plače, ostaja pri Barceloni

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sergi Roberto je podaljšal pogodbo z Barcelono.
Oglej si celoten članek

Iz nogometnega kluba Barcelona so sporočili, da so s Sergijem Robertom za eno leto podaljšali pogodbo. Roberto naj bi sprejel 60 odstotkov manjšo plačo, tako bo zaslužil pet milijonov na leto.

Dolgovi kluba so na začetku lanske sezone dosegli 1,3 milijarde evrov, od tega 390 milijonov zaradi plač igralcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"S Sergijem Robertom smo podaljšali pogodbo do 30. junija 2023. Njegova klavzula je 400 milijonov evrov," so v nogometnem klubu zapisali v izjavi za javnost.

Tridesetletnik še ni igral pod strategom Xavijem Hernandezom, saj je zaradi poškodbe večino minule sezone izpustil. Prvič je za klub nastopil pri svojih devetnajstih letih in do sedaj zbral 316 nastopov.

"Tukaj sem že polovico svojega življenja in upam, da bom lahko spet užival in ta užitek predal tudi navijačem," je dejal Roberto.

S španskim prvoligašem je zbral že 23 trofej in komaj čaka, da v prihajajoči sezoni doda še kakšno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 23:32 10. Junij 2022.

    Revez, upam, da bo prezivel iz meseca v mesec

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.