Nogometaši, kje so goli?

Foto: Žurnal24 K odločitvi ga je zagotovo spodbudil tudi nedavni debakel francoske reprezentanc Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Reuters Kek je bil navdušen tudi nad predstavo mlajših reprezentantov. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Srbi so na prvi tekmi izgubili proti Gani. (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Rdeči karton je dvignil veliko prahu. Foto: Žurnal24 Slonokoščena obala Portugalska Drogba Foto: Žurnal24 Brazilija Severna Koreja Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Samaras se je držal za glavo po zgrešeni priložnosti ...
Festival obrambe na letošnjem svetovnem prvenstvu v nogometu se nikakor noče končati. "Kje so goli?" se sprašujejo navijači. Tako malo jih na prvih tekmah prvenstva ni bilo že od leta 1978!
Oglej si celoten članek

Številka 1,64 odmeva v glavah privržencev nogometa. To je namreč povprečno število zadetkov, ki s(m)o jih lahko videli na dosedanjih 14 tekmah letošnjega svetovnega prvenstva. Mizerna številka razburja tudi najbolj zveste privržence nogometne igre. Tako malo zadetkov ni bilo že na sedmih svetovnih prvenstvih zapored, torej 28 let! Igralci so do srede in tekme Honduras – Čile zabili vsega 23 golov (1,64 na tekmo), kar je svetlobna leta oddaljeno od mundiala v Nemčiji pred štirimi leti (2,30), kot tudi od vseh ostalih v novejši nogometni zgodovini.

Na prvenstvu v Južni Koreji in na Japonskem (2002) je padlo v povprečju 2,52 gola na tekmo, Francija (1998) se je ponašala s številko 2,67, ZDA (1994) z 2,71, Italija (1990) pa z 2,21. V Španiji so privrženci nogometa videli že dolgo nepreseženo število golov, saj je na stadionih od Santiaga Bernabéua do Camp Noua padlo kar 2,81 gola na tekmo. Kaj na vse to pravi Mednarodna nogometna zveza (FIFA)? "Povprečje zadetkov se lahko računa šele na koncu prvenstva." Seveda ni kriva niti po mnenju nogometašev katastrofalna žoga jabulani, niti (pre)glasne vuvuzele, niti kot kamen trdna travnata podlaga, niti strupeno mrzlo vreme. Če ste že obupani, si spodaj poglejte vrhunce in najlepše zadetke s prejšnjih prvenstev. Še dobro, da na letošnjem igra vsaj Slovenija ...

Nemčija (2006):

Japonska in Južna Koreja (2002):

Francija (1998):

Združene države Amerike (1994):

Italija (1990):

Mehika (1986):

Španija (1982):

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.