Nogometaši nagrajeni s srebrnikom

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V čast uvrstitve slovenske nogometne reprezentance na SP v Južnoafriški republiki je izšel priložnostni spominek - srebrnik. Na eni strani je logotip NZS in slovenski grb, na drugi pa podoba Afrike.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometaši so prejeli novo priznanje. Podjetje Elementum je v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije izdalo priložnostni srebrnik, ki bo ovekovečil uvrstitev slovenske reprezentance na letošnje svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki 2010. Skupna ideja podjetja in zveze je, da gre za trajnostni spominek.

Srebrnik je na voljo v treh različnih embalažah, in sicer v lesenem etuiju za 27 €, manjši orehovi šatulji za 36 € in de-luxe orehovi šatulji za 45 €. Zaradi naraščajoče cene srebra se v prihodnosti prodajna cena srebrnika lahko tudi zviša. Več o srebrniku in naročilo na: www.srebrnik.si in www.zlato-srebro.si.
Na eni strani "nogometnega" srebrnika je upodobljen logotip NZS in slovenski državni grb, na drugi strani pa je podoba Afrike z rahlo odmaknjeno Južnoafriško republiko, v sredini je nogometna žoga. Prav tako je navedeno trajanje nogometnega svetovnega prvenstva, 11. junij do 11. julij. Okoli podobe Afrike so napisana tudi prizorišča nogometnih srečanj.


Srebrniki so kovani v omejeni izdaji pet tisoč kosov. "Glede na to, da je priložnostni naložbeni srebrnik kovan v omejeni seriji, bo zanesljivo zanimiv tudi za numizmatike," meni snovalec srebrnika Peter Slapšak, ki v spominku vidi tudi dolgoročno naložbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.