Nogometna zveza bo izključila neonacistični klub

Foto: Žurnal24 main Simbolična fotografija.
Foto: Žurnal24 main Simbolična fotografija.
Nogometni klub FC Ostelbien Dornburg je znan po skrajno desničarskih nogometaših in prav takemu vodstvu, sedaj je nemška nogometna zveza sprožila postopek za izključitev iz vseh tekmovanj.
Oglej si celoten članek

Nogometni klub FC Ostelbien Dornburg, ki ima svoj dom nekaj kilometrov izven Magdeburga, je pod vodstvom desnih skrajnežev. Klub nastopa v deželni ligi Saške-Anhalt, 15 od 19 igralcev je pod nadzorom nemškega urada za zaščito ustavnega reda, 59 od 65 sodnikov deželne lige pa bojkotira klub. 

Tudi drugi klubi lige ne želijo več igrati proti desničarskemu klubu, saj so bili igralci velikokrat tarča žalitev in napadov, skrajneži med navijači pa so grozili navijačem in trenerjem drugih klubov.

Mnogi igralci pa naj bi bili tudi člani huliganske skupine "Blue White Street Elite", ki je bila nekaj let prepovedana. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.