Nogometni svet žaluje: umrl turški reprezentant, soigralec slovenskega asa

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V prometni nesreči v Turčiji je umrl soigralec Nejca Skubica.
Oglej si celoten članek

V Turčiji je v prometni nesreči umrl nogometaš Ahmet Yilmaz Calik. Sedemindvajsetletni osrednji branilec je igral za Konyaspor, kjer je bil soigralec slovenskega obrambnega nogometaša Nejca Skubica.

Novico je danes na spletni strani objavil trenutno drugouvrščeni klub turškega prvenstva. "Pretreseni smo ob izgubi našega nogometaša Ahmeta Calika, ki si je zaradi svojega pristopa vse od prvega dne prihoda v klub zaslužil ljubezen našega mesta in navijačev," so v izjavi za javnost zapisali pri Konyasporu.

Še v nedeljo je Calik sodeloval na nogometni tekmi proti Sivassporju, ko je njegov klub doma izgubil z 0:1, sam pa je odigral celotno tekmo ter v zaključku prejel rumeni karton. Le slaba dva dni kasneje se je smrtno ponesrečil.

Osrednji branilec je umrl v prometni nesreči, v kateri se je njegovo vozilo večkrat obrnilo, poročajo turški mediji. Posnetki so razkrili močno poškodovan avtomobil na robu cestišča.

 

Po prvih informacijah naj bi bil Calik v vozilu sam, zaenkrat pa še niso znani detajli in razlog, zakaj je nogometaš izgubil kontrolo nad vozilom. Preminil naj bi na kraju nesreče.

Calik je h Konyasporu prestopil leta 2020 iz vrst Galatasaraya, prej pa je igral še za Genclerbirligi. Zbral je tudi 8 nastopov in 1 zadetek za turško reprezentanco, njen član pa je bil tudi na Euru 2016.

Foto: Profimedia Ahmet Calik

Vsi klubi v turškem prvenstvu ter tamkajšnja nogometna zveza so že izrazili sožalje sorodnikom in prijateljem umrlega nogometaša.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.