Nogometni zvezdnik zapušča Liverpool, seli se v Francijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Švicarski reprezentant Shaqiri iz Liverpoola v Lyon.
Oglej si celoten članek

Švicarski nogometni reprezentant Xherdan Shaqiri se iz Liverpoola seli v francosko ligo, kjer bo igral za Olympique Lyon, sta novico potrdili ekipi na svojih spletnih straneh.

Shaqiri, sklenil je pogodbo do konca junija 2024, je z Bayernom iz Münchna leta 2013 osvojil ligo prvakov in to ponovil z Liverpoolom leta 2019.

Devetindvajsetletni Shaqiri je bil rojen v kosovskem kraju Gnjilane, vendar je nogometno pot začel v Švici, v mladih ekipah in nato v članski Basla.

Od tam se je leta 2012 preselil v Bayern, leta 2015 je zaigral za Inter, a se je iz Milana že istega leta preselil v Stoke City, od koder se je leta 2018 preselil v Liverpool.

Postal je tudi eden najboljših švicarskih reprezentantov v zgodovini, nastopil je med drugim na treh svetovnih prvenstvih (2010, 2014 in 2018) ter dveh evropskih (2016, 2021).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.