Noka bo fante pognal na delo

Foto: Žurnal24 Luka Žvižej se v Celje vrača po sedmih letih. (Foto: Nik Rovan)
Rokometaši Celja PL bodo v ponedeljek začeli priprave za novo sezono. Po koncu minule sezone so ekipo zapustili nekateri nosilci igre, a so v svoje vrste uspeli zvabiti nekatera zveneča imena.
Oglej si celoten članek
Celjski rokometaši bodo po enoletnem premoru znova nastopili v ligi prvakov. V prvem delu bodo nastopili v "skupini smrti", v njej pa so še nemški Kiel, španska Barcelona, francoski Chambery, poljski Vive Targi Kielce in zmagovalec "wild card" turnirja iz Karlsruheja (Gorenje Velenje, Ademar Leon, Rhein-Neckar Löwen in Bjerringbro-Silkeborg).

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v ponedeljek začeli priprave za novo sezono. Po koncu minule sezone so ekipo zapustili nekateri nosilci igre, a so ideologi najbolj uspešnega slovenskega rokometnega kluba vseh časov v svoje vrste zvabili nekatera zveneča imena.

V minuli sezoni so se v mesto ob Savinji vrnili Uroš Zorman, Aleš Pajovič in Renato Vugrinec, vodstvo kluba pa je letos zvabilo še enega "izgubljenega sina" celjskega rokometa - Luko Žvižeja, ki je v minulih letih igral za Barcelono, Teko Cantabrio in Pick Szeged. Poleg slovenskega krilnega reprezentanta je vodstvo kluba na rokometnem tržišču kupilo še hrvaškega vratarja Mirka Alilovića (Ademar Leon), španskega krožnega napadalca Carlosa Prieta (Rhein-Neckar Löwen), srbskega zunanjega igralca Momirja Rnića (Gorenje Velenje) in občasnega slovenskega reprezentanta Nejca Poklarja (Cimos Koper).

Po koncu minule sezone so Celje zapustili Richard Štochl (Montpellier), Nikola Kojić (Naturhouse La Rioja), Marko Koljanin (Creteil), Beno Lapajne in Predrag Dačević.

Rokometaši se bodo prvič zbrali v ponedeljek, po "spoznavnem dnevu" pa se bodo skupaj s klubskim vodstvom seznanili s programom priprav in načinom dela, ki jih čaka pod vodstvom trenerja Zvonimirja Serdarušića. Po sestanku čaka celjske rokometaše zdravniški pregled in prvi trening, že v petek pa odhajajo na osemdnevne priprave v Podčetrtek. Po vrnitvi - iz zdaj že tradicionalne baze obeh članskih slovenskih rokometnih reprezentanc - sledijo treningi v Celju, 11. avgusta bodo odigrali prvo pripravljalno tekmo s hrvaškim Partizanom iz Bjelovara, po njej pa igralce in vodstvo kluba čaka še srečanje s privrženci in predstavniki sedme sile.

Celjska zasedba bo od 13. do 15. avgusta nastopila na tradicionalnem Jarnovičevem memorialu v Velenju, kjer se bodo pomerili s švicarskim Kadettnom, Bosno in še z eno ekipo. Slovenski prvaki bodo nato odpotovali v francoski Strasbourg, kjer se bodo od 20. do 22. avgusta pomerili z Dunkerqueom in Montpellierjem, na turnirju pa bodo nastopili še Chambery, Logrones in Čehovski medvedi.

Od 24. do 28. avgusta bo ekipa nastopila še na turnirju v Doboju, kjer se bo pomerila s Slogo, Kolubaro, Ciudad Realom in še z eno ekipo. Zaključne priprave bo opravila v Celju, prvi vikend v septembru čaka ekipo nastop na domačem superpokalu, že teden dni kasneje pa se bo začelo državno prvenstvo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.