Nole nadaljuje niz, poškodba Murrayja

Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Marija Šarapova se je uvrstila v polfinale grand slama, ki ga kot edinega v svoj Foto: Žurnal24 Patty Schnyder Foto: Žurnal24 Patty Schnyder Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Juan Martin del Potro Foto: Žurnal24 Juan Martin del Potro Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Andy Murray Foto: Žurnal24 Marija Šarapova
Djoković je v tretjem kolu OP Francije proti Del Potru vpisal 40. zaporedno zmago. Nadal je brez težav prišel prek Veića, Murray pa si je zvil gleženj. Srebotnikova je v četrtfinalu med ženskimi dvojicami.
Oglej si celoten članek

Petkratni prvak Roland Garrosa Španec Rafael Nadal se proti hrvaškem kvalifikantu Antoniu Veiću ni niti spotil. Izločil ga je s 6:1, 6:3 in 6:0. 227. igralec lestvice ATP je v drugem kolu presenetil Rusa Nikolajna Davidenka. "Nisem pozabil, kako se igra tenis. Zdaj igram spet bolje kot na prejšnjih turnirjih," izpostavlja Nadal, češ da bo tokrat kos Novaku Djokoviću. Če se seveda oba prebijeta do finala. Tudi Srbu za zdaj kaže zelo dobro, čeprav mu je Argentinec Juan Martin del Potro odzvel en niz (6:3, 3:6, 6:3, 6:2).

Več težav je imel četrti z lestvice ATP, Britanec Andy Murray. Proti Nemcu Michaelu Berrerju se je moral soočiti s poškodbo. Vseeno je zmagal s 6:2, 6:3 in 6:2, a po dvoboju moral na rentgen. Gleženj je zvit, njegov nastop v četrtem kolu pa pod vprašajem. "Ne vem, če bom 100-odstoten. Ne vem, če bom lahko igral naslednje kolo." Če bo lahko, ga že v ponedeljek čaka Srb Victor Troicki.

Če je v petek izpadla prva nosilka Danka Caroline Wozniacki in dan prej drugopostavljena Belgijka Kim Clijsters, pa sobota (za zdaj) še ni bila usodna za kakšnega od favoritov. KItajka Li Na je denimo s 6:2 in 6:2 premagala Romunko Sorano Cirsteo, skrita favoritka za naslov Belorusinja Victoria Azarenka pa je bila s 6:3 in 6:2 boljša od Italijanke Roberte Vinci. Nič težje ni bilo zaročenki Saše Vujačića, Rusinji Mariji Šarapovi. Tajvanko Yung-Jan Chan je premagala s 6:2 in 6:3. V rumeno napravljena je takoj povedla s 4:0 in tekmica je ni mogla več ustaviti. Je na dobri poti do svojega edinega še manjkajočega grand slama. V naslednjem kolu jo čaka Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je bila to soboto boljša od Belgijke Yanine Wickmayer.

Kata na dobri poti do prvega slama med ženskimi dvojicami
Velenjčanka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke sta se uvrstili v četrtfinale Roland Garrosa. Slovenska reprezentantka je tako tri korake oddaljena od naslova za grand slam med ženskimi dvojicami, ki ga v svoji bogati zbirki lovorik še nima. Srebotnikova je doslej petkrat zmagala na turnirjih za veliki slam med mešanimi pari, nazadnje letos v Avstraliji, v finalih med ženskimi dvojicami pa je igrala štirikrat. V Franciji že dvakrat, vendar ji tako leta 2007 kot 2010 ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko.

Srebotnikova in Peschkejeva, ki kot drugopostavljeni igralki sodita v najožji krog favoritinj za zmago, sta v 3. kolu gladko premagali 16. nosilki Natalio Grandin iz JAR in Čehinjo Vladimiro Uhlirovo (6:1, 6:3), v četrtfinalu pa se bosta pomerili s Čehinjama Andreo Hlavačkovo in Lucie Hradecko. Kasneje pa si je Kata zagotovila še četrtfinale med mešanimi pari s Srbom Nenadom Zimonjićem, kjer sta najvišjepostavljena igralca. Slovensko-srbski par v drugem krogu boljši od Francozinje Virginie Razzano in Belgijca Dicka Normana (6:3, 6:1), v naslednji partiji pa se bo pomeril s sedmima nosilcema Čehinjo Iveta Benešovo ter Leanderjem Paesom iz Indije.

Prek 8,4 milijona dolarjev
Patty Schnyder je v dolgi in bogati karieri zbrala zmage v dvobojih proti številnim prvokategornicam. Na njenem meniju so bile denimo Martina Hingis, Lindsay Davenport, Serena Williams, Arantxa Sanchez Vicario, Steffi Graf, Jennifer Capriati, Kim Clijsters, Justine Henin, Amelie Mauresmo, Jelena Janković, Ana Ivanović in Caroline Wozniacki. V karieri je zaslužila več kot 8,4 milijona dolarjev od dobljenih nagrad.

Patty se poslavlja
Švicarka Patty Schnyder je naznanila konec kariere le štiri dni po izpadu iz OP Francije že v prvem kolu. Gladek poraz proti Romunki Sorani Cirstea je bil za švicarsko veteranko tako boleč, da se je odločila teniški lopar postaviti dokončno v kot. Schnyderjeva je v svoji karieri 59-krat nastopila na turnirjih velike četverice, uspeh kariere na turnirjih za veliki slam pa je doživela leta 2004, ko se je na OP Avstralije prebila do polfinala. "Napočil je čas, da sklenem to čudovito poglavje v knjigi, ki sem ga spisala kot teniška igralka. Moram reči, da me navdajajo zelo močni občutki in potrebovala bom kar nekaj časa, da pridem k sebi," je v čustvenem odzivu sporočila 32-letna Švicarka, ki si kraj rojstva (Basel) deli s švicarskim teniškim virtuozom Rogerjem Federerjem, številko tri moškega tenisa. "Po dvoboju na OP Francije sem si dejala, da sem dosegla svoj maksimum. To je to. Tako se počutim globoko v sebi. In menim, da je odločitev prava."

Schnyderjeva ni nikoli dosegla slave in velikih uspehov bolj znanega in uveljavljenega rojaka. Na profesionalno pot je krenila leta 1994 in bila najvišje sedma leta 2005 na ženski razpredelnici WTA. Trenutno je na 55. mestu. "Vedno sem si želela uvrstiti v finale turnirja za grand slam, vendar pa bodo to ostale sanje, ki jih ne bom nikoli uresničila," se je ozrla na tekmovalno pot in neizpolnjene načrte. Osvojila je enajst turnirjev. Kot največji uspeh pa si sama šteje osvojeni naslov na turnirju v Zürichu leta 2002.

OP Francije, ATP, 3. kolo: 

Novak Djoković (Srb/2) : Juan Martin Del Potro (Arg/25) 6:3, 3:6, 6:3, 6:2
Rafael Nadal (Špa/1) : Antonio Veić (Hrv) 6:1, 6:3, 6:0
Andy Murray (VBr/4)
: Michael Berrer (Nem) 6:2, 6:3, 6:2
Viktor Troicki (Srb/15)
: Aleksander Dolgopolov ml. (Ukr/21) 6:4, 3:6, 6:3, 6:4
Gilles Simon (Fra/18) : Mardy Fish (ZDA/10) 6:3, 6:4, 6:2
Juan Ignacio Chela (Arg)
: Lukas Rosol (Češ) 6:2, 6:4, 3:6, 7:6 (5)
Ivan Ljubičić (Hrv)
: Fernando Verdasco (Špa/16) 6:3, 7:6 (6), 6:4
Alejandro Falla (Kol) : Lukasz Kubot (Pol) 6:7 (4), 6:4, 7:5, 6:4
Robin Söderling (Šve/5)
: Leonardo Mayer (Arg) 6:1, 6:4, 6:3

OP Francije, WTA, 3. kolo: 

Li Na (Kit/6) : Sorana Cirstea (Rom) 6:2, 6:2
Petra Kvitova (Češ/9)
: Vania King (ZDA) 6:4, 6:2
Jekaterina Makarova (Rus)
: Kaia Kanepi (Est/16) 6:4, 7:5
Viktorija Azarenka (Blr/4)
: Roberta Vinci (Ita/30) 6:3, 6:2
Andrea Petkovic (Nem/15)
:Jarmila Gajdosova (Avs/24) 6:2, 4:6, 6:3
Marija Šarapova (Rus/7)
: Yung-Jan Chan (Taj) 6:2, 6:3
Agnieszka Radwanska (Pol/12) : Yanina Wickmayer (Bel/12) 6:4, 6:4
Jekaterina Makarova (Rus) : Kaia Kanepi (Est/16) 6:4, 7:5
Marija Kirilenko (Rus/25)
: Arantxa Rus (Niz) 6:1, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.