Nole še drugič zapored

Foto: EPA tenis abu dabi đoković Foto: EPA tenis abu dabi đoković Foto: EPA tenis abu dabi almagro Foto: EPA tenis abu dabi đoković almagro Foto: EPA tenis abu dabi novak đoković Foto: EPA tenis abu dabi david ferrer Foto: EPA tenis abu dabi janko tipsarević
Srb Novak Đoković je na teniškem ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju v finalu premagal Španca Nicolasa Almagra. Španec David Ferrer pa je v tekmi za tretje mesto premagal Srba Janka Tipsarevića s 7:6 (4) in 6:2.
Oglej si celoten članek

Po dveh urah in pol je Novak Đoković drugič zapored osvojil ekshibicijski turnir v Abu Dabiju. Za nov uspeh mu je pripadlo 250.000 ameriških dolarjev denarne nagrade. Nicolas Almagro je sicer uspel dobiti prvi niz v podaljšani igri, nato pa je Srb maščeval poraz svojega rojaka Janka Tipsarevića v dvoboju za tretje mesto, v katerem ga je ugnal Almagrov rojak David Ferrer.

Almagro je bil konkurenčen le v prvem nizu, nato pa je Đoković dominiral in dokaj gladko dobil drugi niz. V odločilnem tretjem nizu je "Nole" pri rezultatu 5:4 odvzel servis Špancu in dvoboj odločil v svojo korist. Srb je lani v finalu premagal Ferrerja.

David boljši od Janka

Prvi današnji špansko - srbski obračun je pripadel tenisaču iz Pirenejskega polotoka. David Ferrer je prvi niz dobil v podaljšani igri, drugega pa je dobil prepričljivo, Janku Tipsareviću je prepustil le dve igri.

Srb se je v prvem nizu kljub vodstvu Ferrerja s 5:3 izvlekel v podaljšano igro, ko pa je v njej izgubil, je v drugem nizu močno popustil in Španec je zlahka slavil.

Izida:

Finale:
Novak Đoković (Srb) - Nicolas Almagro (Špa) 6:7 (4), 6:3, 6:4

za 3. mesto:
David Ferrer (Špa) - Janko Tipsarević (Srb) 7:6 (4), 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.