Nole za 32. zaporedno še prek Rafe!

Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 In tole ... opa! Iker je "navalil" na Christianovo Irino! Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Rafal Nadal Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Rafal Nadal Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Rafal Nadal Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Rafael Nadal Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Rafal Nadal Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Rafal Nadal Foto: Žurnal24 Finale sta si svojima lepšima polovicama ogledala tudi Realova Ronaldo in Casill Foto: Žurnal24 In tole vsem dobro poznana Ikerjeva Sara. Foto: Žurnal24 Ronaldo in Irina Foto: Žurnal24 Novak Djoković Foto: Žurnal24 Novak Djoković je v super formi. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24
Novak Djoković je zmagal še 32. dvoboj v sezoni, a to ni bil nevaden dvoboj - to je bil finale Madrida proti Rafaelu Nadalu. 7:5 in 6:4. Očitno je Španec na pesku vendarle premagljiv - prvič po dveh letih!
Oglej si celoten članek

Novak Djoković je bil izjemen, Rafael Nadal pa zelo, zelo dober. S 7:5 in 6:4 je tako Srb prekinil niz 37 zaporednih zmag Španca na peščenih igriščih (nazadnje je izgubil v prvem kolu na OP Francije 2009 in sicer proti Robinu Söderlingu). Nole ni naredil nobene večje napake in tako dobra dva tedna pred grand slamom v Parizu postaja prvi favorit Roland Garrosa. Letos še ne pozna poraza. Boljši začetek sezone ima zdaj le še John McEnroe, ki je leta 1984 dobil prvih 42 dvobojev. Nole na prejšnjih devetih peščenih dvobojih z Rafo ni nikoli zmagal. V sezoni 2011 je tako dobil že OP Avstralije in dva zelo močna mastersa v Indian Wellsu in Miamiju (skupno jim ima letos že šest).

Djoković hitro povedel s 4:0
Srb je dvoboj začel bolje in izkoristil začetno zaspanost domačega matadorja  Nadala, ki je tokrat imel tudi podporo nogometašev Reala Ikerja Casillasa in Cristiana Ronalda - oba sta na igrišče Manola Santane pripeljala tudi svoji spremljevalki (več v galeriji). Djoković je tako hitro povedel s 4:0 in ko se je že zdelo, da je prvi niz odločen, se je iz spanca prebudil Majorčan, ki je z dvema brejkoma izenačil na 4:4. Noletu je ključni odvzem servisa v prvem nizu nato uspel v 12. igri, ko je Rafa serviral za podaljšano igro.

Zgodba v drugem nizu je bila podobna, le s to razliko, da sta oba igralca do izida 5:4 za Djokovića le po enkrat izgubila svoj servis. Tudi tokrat pa Španec na ni zdržal pritiska, ko je serviral za obstanek v dvoboju in Nole se je razveselil še 32. zaporedne zmage. V letošnji sezoni pa Srb sploh še ne pozna poraza. Madrid sicer velja za hitrejšo peščeno podlago, v prihodnjih tednih pa bomo videli, ali se Nole lahko kosa z Nadalom tudi na počasnejših peščenih podlagah, kot sta igrišči v Rimu in Parizu.

ATP, masters, Madrid, finale:

Novak Djoković (Srb/2) : Rafael Nadal (Špa/1) 7:5, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.