Nominiran za športnika meseca v ZDA

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Peter Prevc je z izjemnim zaključkom sezone poskrbel, da so njegove dosežke opazili tudi čez lužo.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc se je znašel med šesterico kandidatov za športnika meseca marca tudi v Združenih državah Amerike. Na seznam za svetovnega športnika minulih 30 dni ga je uvrstila USSA (United States Sports Academy).

"Peter Prevc je zabeležil zmago na prvi tekmi finala svetovnega pokala v Planici. Slavil je v poletih na domači skakalnici s skokoma 223 in 232,5 metra, s tem je osvojil 426,5 točke," so ob imenu Slovenca zapisali Američani.

Konkurenti slovenskega šampiona so kitajski skakalec v vodo Chen Aisen, 20-letni ameriški sprinter Trayvon Bromell, univerzitetni košarkar Buddy Hield, ki je Oklahomo popeljal na zaključni turnir ameriške študenske lige, golfist Lee McCoy in sloviti češki hokejski veteran  Jaromir Jagr. Sloviti Čeh je 7. marca dosegel svojo 1.851 točko v ligi NHL in se preko legendarnega Gordieja Howa povzpel na tretje mesto strelcev v zgodovini lige.

Če želite glasovati, kliknite tu.

V ženski konkurenci se za priznanje potegujejo beloruska teniška igralka Viktorija Azarenka, italijanska moderna peterobojka Claudia Cesarini, ameriška skakalka v višino Vashti Cunningham, ki je postala najmlajša dobitnica zlata na dvoranskih svetovnih prvenstvih, košarkarica Kelsey Mitchell in nemška gimnastičarka Sophie Scheder.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 08:44 9. April 2016.

    a je res. zakaj kurca bi mogli skakt v luft ker v neki umetni državi nekaj podeljujejo. pa najsibo to …

  • mp5
    22:49 8. April 2016.

    blayo ti rajš glej Big brother, za ostalo se ne vznemirjaj.

  • 19:59 8. April 2016.

    Zakaj bi pa glasoval? Zakaj bi mene kot Slovenca brigalo, koga za športnika meseca izberejo v Ameriki? A je v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.