Nore scene v Kielu: rezervist storil veliko neumnost

Foto: Twitter
Nikomur ni bilo jasno, kaj se dogaja, ko je sodnik nenadoma pokazal na belo točko.
Oglej si celoten članek

Kiel je v 11. krogu nemške 2. Bundeslige gostil Bochum in v tekmo vstopil kot favorit. Kazalo je, da se bodo domači nogometaši sprehodoili do zmage, saj je že v deveti minut za vodstvo poskrbel Lede Jae-Sung.

Toda gostje so še pred iztekom polčasa v nenavadnih okoliščinah prišli do izenačenja, z bele točke je bil natančen Silvère Ganvoula.

Gostom je namreč  enajstmetrovko podaril nespretni rezervist Kiela, ki je sinoči dobil lekcijo, katere ne bo pozabil do konca življenje.

Kazalo je, da je Bochum zapravil lepo priložnost za izenačujoči zadetek, ko je Silvère Ganvoula žogo poslal mimo oddaljenega vratnice. Ker naj bi žoga prečkala golavt črto, so vsi pričakovali, da se bo igra nadaljevala s podajo vratarja, a je imel glavni sodnik drugačne načrte.

Ustavil je igro in se posvetoval z videotehnologijo (VAR), nato pa dosodil najstrožjo kazen v korist domače ekipe.

Foto: Twitter

Odločitev je bila presenetljiva, a pravilna. Za gostujočim golom se je namreč ogrevalo več nogometašev Kiela, eden izmed njih pa je v želji, da bi se igra čim prej nadaljevala, žogo ustavil, preden je ta s celotnim obsegom prečkala golavt črto.

Čeprav je šlo le za nekaj centimetrov, žoga pa bi v vsakem primeru pripadla Kielu, so pravila jasna. Sodnik jih je dosledno upošteval, gostje po so prišli do (ne)zasluženega izenačenja.

Rezervistu se je ob golu Bochuma podrl svet, a ga je v drugem polčasu odrešil soigralec, ki je zadel za končnih 2:1 in tako poskrbel za zmago Kiela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.