Norišnica: vratar dvakrat izključen, a ostal na igrišču, 21 minut podaljška...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na dvoboju med Brazilijo in Ekvadorjem v kvalifikacijah za Svetovno prvenstvo smo bili priča eni najbolj bizarnih tekem vseh časov.
Oglej si celoten članek

Le kdo se ne spomni enega najbolj bizarnih trenutkov v zgodovini nogometa, ko je bil Josip Šimunić na tekmi proti Avstraliji na Svetovnem prvenstvu 2006 izključen šele potem, ko mu je sodnik Graham Poll pokazal še tretji rumeni karton. A če je Šimunić preživel dva rumena kartona, se lahko vratar Brazilije Alisson Becker pohvali, da je preživel kar dva rdeča kartona.

V noči na petek so bile namreč na sporedu južnoameriške kvalifikacije za Svetovno prvenstvo, v katerih so Brazilci le remizirali z Ekvadorjem 1:1. V že tradicionalno težkih razmerah v Quitu (2734 metrov nadmorske višine) sta se obe ekipi bolj tepli, kot pa igrali nogomet, tako da je imel glavni sodnik tekme Wilmar Roldan polne roke dela. Na koncu je pokazal kar sedem rumenih in štiri rdeče kartone, a sta bila dva na koncu razveljavljena.

Casemiro je Brazilijo popeljal v vodstvo že v 6. minuti, kmalu pa je sledil pravi kaos. Najprej je bil zaradi grobega prekrška v 15. minuti izključen ekvadorski vratar Alexander Dominguez, ki je napadalca madridskega Atletica Matheusa Cunho zadel z nogo v vrat. Vsega pet minut kasneje pa je svoj drugi rumeni karton (prvega je prejel v 1. minuti) dobil Emerson Royal in obe ekipi sta bili številčno izenačeni.

Vsega šest minut kasneje pa je Alisson za zelo podobno stvar kot njegov nasprotnik na drugi strani prejel neposredni rdeči karton. VAR tehnologija pa je Roldana opozorila na napako, tako da je sodnik razveljavil izključitev in Alissona kaznoval z vsega rumenim kartonom.

Zelo podobna stvar pa se je zgodila tudi globoko v sodniškem podaljšku, ko je ob rezultatu 1:1 (v 75. minuti je izenačil Felix Torres) VAR razveljavil drugi rumeni in hkrati rdeči karton Alissona, ko so v sodniški sobi ponovno ocenili, da brazilski vratar ni napravil prekrška.

"Mislim, da se je to zgodilo prvič v zgodovini nogometa. Pravilno sem reagiral, soigralci pa so mi priskočili na pomoč, ko so pametno prigovarjali sodniku. Današnja tekma ponovno dokazuje, kako pomembna je bila uvedba VAR tehnologije v nogomet," je po tekmi zaključil Liverpoolov vratar.

Zanimivo je, da je sodniški podaljšek v obeh polčasih skupaj trajal kar 21 minut, saj je poleg vseh omenjenih situacij moral Roldan pred tv ekran še v situaciji, ko je zaradi prekrška Raphinhe dosodil enajstmetrovko Ekvadorju, a je tudi to kasneje razveljavil.

Brazilija se je sicer, tako kot Argentina, že kvalificirala na Svetovno prvenstvo v Katarju, odlično pa kaže tudi Ekvadorju, ki ima na tretjem mestu 5 točk prednosti pred Urugvajem, ki trenutno na četrtem mestu še kot zadnji drži neposredno vozovnico za Mundial, medtem ko Kolumbija, ki je na poziciji za dodatne kvalifikacije, za Ekvadorjem zaostaja že za sedem točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.