Noro, koliko denarja bo Fifa odštela novim svetovnim prvakom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Argentincem za naslov skoraj 40 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Argentine je po naslovu svetovnih prvakov v Katarju zaslužila 42 milijonov ameriških dolarjev oziroma 39,6 milijona evrov, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je nagradni sklad v primerjavi s preteklo izdajo tekmovanja v Rusiji pred štirimi leti dvignila za okoli 38 milijonov evrov.

Skupni denarni sklad je v Katarju znašal slabih 415 milijonov evrov, Argentinci pa so za zmago prejeli 9,6 odstotka denarne pogače. Finalistom Francozom je pripadlo 28,3 milijona evrov.

V Rusiji je Fifa med reprezentance razdelila 377 milijonov evrov, v Braziliji pa leta 2014 še slabih 40 milijonov manj. Francozi so za naslov v Rusiji prejeli slabih 36 milijonov, Nemci pa za zmago v Braziliji 33 milijonov evrov.

Vsaka od reprezentanc je že pred začetkom prvenstva v Katarju za priprave prejela nekaj več kot 1,4 milijona evrov, za nastop v skupinskem delu pa še dodatnih 8,5 milijona.

Hina je ob tem zapisala, da je Hrvaška kot tretjeuvrščena reprezentanca na SP prejela 25,4 milijona evrov, prva afriška polfinalistka v zgodovini, Maroko, pa za četrto mesto 23,6 milijona evrov.

Fifa bo po pisanju Hine med klube zavoljo odškodnin in zavarovanj ter med nogometne zveze manj razvitih držav razdelila še dodatnih 622 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:01 19. December 2022.

    To je fumis vaginalis v primerjavi s podkupninami, ki so jih Katarci zmetali funkcionarjem FIFE, da so dobili svetovno prvenstvo.

  • 18:11 19. December 2022.

    Teden dni norenja,potem pa back nazaj v realnost seveda v bedo glede na to kje živijo.Težko njim...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.