Prvenec Norvežana, Hadalin do točk

Foto: Epa
Foto: Epa
Štefan Hadalin je osvojil 23. mesto.
Oglej si celoten članek

Norvežan Sebastian Foss-Solevaag je zmagovalec drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Flachauu. Najhitrejši je bil v obeh vožnjah. V finalu je z najboljšim časom druge vožnje odbil vse napade konkurentov za svojo krstno zmago v svetovnem pokalu. Edini slovenski predstavnik v finalu Štefan Hadalin je tekmo končal na 23. mestu.

Drugo, tretje in četrto mesto so po prvi vožnji zasedali domačini Avstrijci, Fabio Gstrein (+0,27), Manuel Feller (+0,29) in Marco Schwarz (+0,34). A v finalu domačinom ni uspel nov napad na najvišjo stopničko.

Od omenjene trojice je lahko zadovoljen le Schwarz, ki je osvojil drugo mesto. V finalu pa ni bil kos danes izjemnemu Foss-Solevaagu, ki je zmagal z razliko kar 76 stotink sekunde. Boj za tretje mesto je dobil francoski as Alexis Pinturault (+0,95), ki je na stopničke skočil z osme pozicije po prvi vožnji.

Devetindvajsetletni Norvežan Foss-Solevaag je bil prvi zmagi že zelo blizu decembra lani v Madonni di Campiglio, ko ga je prehitel le rojak Henrik Kristoffersen, ki je tokratni slalom končal na sedmem mestu.

Na obeh slalomih v Flachauu se je v finale uvrstil tudi Slovenec. Hadalin na progi Hermanna Maierja ni prišel do kakšnega posebnega presežka. Na prvi progi je za vodilnim zaostal 1,13 sekunde za 16. čas, v finalu pa tega svojega solidnega izhodišča ni nagradil. Z zaostankom 2,70 sekunde je izpadel iz najboljše dvajseterice.

Petindvajsetletni Vrhničan na slalomih v tej sezoni še ni naredil velikega preskoka. Na prvem od dveh slalomov v Flachauu je bil 17. Najboljši dosežek sezone tako ostaja 15. mesto na slalomu 10. januarja v Adelbodnu.

Že dolgo se ni zgodilo, da bi na izpeljanih šestih moških slalomih v sezoni bilo šest različnih zmagovalcev. Švicar Ramon Zenhäusern je zmagal v Alta Badii, Norvežan Kristoffersen je dobil Madonno di Campiglio, v Zagrebu je slavil Nemec Linus Strasser, v Adelbodnu Schwarz, Avstrijec Feller je dobil prvega od dveh slalomov v Flachauu, drugega pa Foss-Solevaag.

Tako kot v soboto je bil na startu tudi Aljaž Dvornik. Njegov nastop z visoko startno številko 54 se je končal že takoj po startu z odstopom. Tudi v soboto se je ponesrečil njegov poskus, da bi se prvič v karieri uvrstil v finale na tekmah svetovnega pokala.

Svetovni pokal se bo zdaj preselil v Kitzbühel, kjer so avstrijske oblasti prižgale zeleno luč smukoma in superveleslalomu na slovitem Streifu.

V slalomskem seštevku je dvojno avstrijsko vodstvo. Fellerja (324), ki je bil danes po ponesrečenem finalu 17., je prehitel Schwarz (389). V seštevku zime pa je po Flachauu utrdil vodstvo Pinturault s 778 točkami. Druguvrščeni Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je po poškodbi kolena na treningu verjetno že končal sezono.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.