Norvežan zadel na loteriji in "kupil" nogometaša

Foto: EPA
Foto: EPA
Norvežan Yngvar Borgessen, ki je pred kratkim na loteriji Eurojackpot zadel dobrih 13 milijonov evrov, je del svojega dobitka namenil za nakup 25-odstotnega deleža pogodbe obetavnega nogometaša Fredrika Semba Bergeja. Lokalnemu klubu Odd Grenlandu je milijonar tako pomagal zadržati enega najboljših nogometašev.
Oglej si celoten članek

Novi bogataš Yngvar Borgessen je del svojega dobitka, na loteriji Eurojackpot je zadel 102 milijona norveških kron (okrog 13 milijonov evrov), namenil za pomoč svojemu lokalnemu klubu Odd Grenlandu, ki mu v letošnji sezoni norveške prve lige grozi izpad.

Oddu je tako omogočil, da je zadržal enega svojih najboljših posameznikov. Borgessen je namreč odkupil delež pogodbe norveškega reprezentanta Fredrika Semba Bergeja, ki bo trenutno 14. ekipi v 16-članskem prvenstvu prišel še kako prav v boju za obstanek. Borgessen je priznal, da se je za investicijo odločil po razmisleku o tem, kako bi pomagal svoji lokalni skupnosti. 

"Sedel sem in razmišljal o tem, kaj bi lahko storil lokalno, odgovor pa je bil Odd. Imajo dober ugled in veliko pomenijo lokalni skupnosti," je za časopis Verdens Gang dejal Borgesen, ki je tako na hitro zapravil okrog 330 tisoč evrov.

Dobil bo 25 odstotkov od prodaje

Klub se mu je v uradni izjavi že zahvalil in razkril, da bo njihov "sponzor" prejel 25 odstotkov denarja od prodaje talentiranega branilca, ki je za reprezentanco debitiral na januarski tekmi z Južno Afriko.

"Je zelo simpatičen fant, ki se mu je zdelo vredno pomagati, zato menim, da je to pozitivno. To pomeni, da lahko Odd dobi več denarja od moje prodaje, in da jim me ni potrebno prodati za vsako ceno," pa je potezo pokomentiral nogometaš.

Težko je na cedilu pustiti klub, kjer nogometaši zadevajo z lastne polovice. Z glavo. Takole je v zgodovino in Guinnessovo knjigo rekordov leta 2011 odšel Jone Samuelsen:

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.