Norvežana v vodstvu v obeh konkurencah

Foto: EPA
Foto: EPA
Norvežanka Astrid Jacobsen je v zasledovalnem teku na 15 kilometrov ubranila skupno vodstvo na Tour de Skiju, v moški konkurenci pa je Martin Johnsrud Sundby z zmago na zasledovalni tekmi na 35 kilometrov prevzel skupno vodstvo.
Oglej si celoten članek

Peta tekma na novoletni turneji smučarskih tekačev ni ponudila spremembe v skupnem seštevku, kar se tiče ženske konkurence. Tudi zasledovalno tekmo je namreč dobila Norvežanka Astrid Jacobsen, ki je slavila z 38,7 sekunde prednosti pred rojakinjo Therese Johaug in tako ubranila skupno vodstvo. Tretja je bila Finka Anne Kylloenen z več kot minuto in 12 sekund zaostanka, edina Slovenka Barbara Jezeršek pa je v cilj prišla kot 30. s skoraj štirimi minutami zaostanka.

"Danes smo zadovoljni s tekom Barbare, upamo in želimo si le, da bo mesto med trideseterico obdržala do konca Toura," pa je po tekmi povedal glavni trener Marko Gracer, ki je z ekipo že na poti v Val di Fiemme. "Že danes bomo oziroma moramo testirati smuči za jutrišnjo klasiko, Barbara pa se mora spočiti," je dodal Gracer.

V moški konkurenci je do skupnega vodstva prišel Norvežan Martin Johnsrud Sundby, ki je na zaseldovalni tekmi po 35 kilometrih prvi prišel v cilj s prednostjo slabe minute pred rojakom Pettrom Northungom in Kanadčanom Alexom Harveyjem. Slovenci predstavnika na turneji nimamo več, saj je Boštjan Klavžar, tako kot Alenka Čebašek, že prej odstopil. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.