Norvežani na pomoč poklicali helikopter

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Vodstvo norveške reprezentance je davi pred tekmo v Planici na Blejski Dobravi pri Jesenicah obiskalo grob nekdanjega trenerja izbrane vrste Ludvika Zajca.
Oglej si celoten članek

Pri tem so se močno ušteli pri prometu, zato so poklicali v Planico, odkoder so jim poslali helikopter, da so lahko pravočasno ujeli začetek tekme, pišejo Slovenske novice.

Norvežani so izkoristili bližino Jesenic in se šli poklonit dolgoletnemu trenerju reprezentance, vodja Arne Abraten pa je ob tem poudaril, da je Zajc tako Slovenec kot Norvežan: "Ludvik je dal skakalnemu športu, ne le slovenskemu in norveškemu, veliko. Zato zasluži, da mu izkažemo spoštovanje, kar smo danes tudi storili z obiskom njegovega zadnjega počivališča."

Ob vrnitvi je Norvežane nato presenetil zgoščen promet, v katerem so obtičali, zato so poklicali v Planico in zaprosili za pomoč. Planičarji so jim poslali helikopter, ki sicer prevaža turiste iz Kranjske Gore v Planico. Abraten je preko družbenih omrežij objavil posnetek poleta, a pripisal tudi, da današnji izlet na pokopališče ni bil najboljša ideja: "Hiter obisk groba Ludvika Zajca res ni bil najboljša ideja, če upoštevamo promet. Športni vodja bo zdaj moral poskrbeti za helikopter in plačilo za vrnitev."

Ludvik Zajc je bil v mladosti skakalec in jugoslovanske barve branil na zimskih olimpijskih igrah leta 1964 v Innsbrucku in 1968 v Grenoblu, kjer je na veliki skakalnici osvojil deveto mesto. Trenersko kariero je začel leta 1972 v Sloveniji, nato pa tudi v Italiji, sredi 90-ih let je vodil slovensko izbrano vrsto, Norvežane pa med letoma 1998 in 2002. Tam je julija 2011 tudi umrl, mesec prej pa ga je norveška smučarska zveza nagradila v njihovem Smučarskem muzeju na slovitem Holmenkollmu, kjer je bil deležen priznanja za svoj prispevek k razvoju smučanja in še posebej smučarskih skokov v tej skandinavski državi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.