Norvežani obljubili: Dali bomo vse od sebe

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Strah pred močjo "severnjaške bratovščine" se po Sloveniji razlega vse od trenutka, ko je postalo jasno, da bo o usodi v kvalifikacijah odločala tekma Norveške in Islandije.
Oglej si celoten članek

Usoda Slovenije bo v torek na zadnji dan kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014 v Braziliji v rokah Norveške. Prenovljeni Vikingi na debiju novega selektorja Pera-Mathiasa Høgmoja v Ljudskem vrtu niso pokazali veliko, vseeno pa tudi ne tako malo, da bi jih lahko pred obračunom z Islandijo v Oslu že vnaprej odpisali.

Na vprašanje, če bodo pred domačimi navijači dali vse od sebe, se je s smehom odzval tudi kapetan Brede Hangeland. Branilec Fulhama je bil le nemočen spremljevalec "Novašova", po treh zadetkih pa Milivoja Novakovića tudi grobo posekal za edini rumeni karton na tekmi. Upajmo, da je kaj tovrstne ostrine prihranil za severne sosede.

"Motivacija vedno visoka, ko igraš za državo"

"(smeh) Seveda bomo dali vse od sebe, seveda. Moramo popraviti ta slab rezultat z dobro predstavo v torek, to pa bomo tudi skušali storiti. Igramo za državno reprezentanco, motivacija je vedno visoka," je dejal postavni branilec.

"Vedeli smo, da so zelo dobra ekipa, seveda pa smo zelo razočarani, da smo izgubili z 0:3. Menim, da so v enem obdobju prvega polčasa igrali zelo dobro, mi pa se nismo dovolj dobro branili. Ko zaostajaš z 0:2 se je težko vrniti, tako da takrat sem bil navdušen nad njimi, nato pa so se dobro branili do konca tekme, mi pa kljub nekaj dobre igre nismo zadeli. To je bila zgodba tekme. Nas je Novaković presenetil? Neeeee ... Zabil je tri izvrstne gole, razen tega pa se mi zdi, da nismo imeli veliko težav. Seveda je bil on velika razlika med ekipama, vse čestitke mu."

Selektor: "To je lokalni derbi!"

Moč "severne bratovščine" so na Euru 2004 na lastni koži občutili zahodni sosedje Italijani, ki do danes niso oprostili Švedom in Dancem za "dogovorjeni" remi z 2:2, s katerim sta se v nadaljnje tekmovanje uvrstili obe skandinavski sosedi. 2:2 bi bil sicer rezultat iz sanj za Slovenijo, a najprej je potrebno opraviti nalogo v Bernu.

"Želimo se izboljšati. 70-80 minut nocojšnje tekme je bilo dobrih, ampak moramo biti manj naivni v tistem delu tekme, ko smo prejeli gole. Upam, da bomo proti Islandiji odigrali dobro tekmo. Gre za nekakšen lokalni derbi, zato bo težka tekma," je slovenske navijače delno pomiril tudi selektor Norveške Høgmo.

"Najprej bi čestital slovenski ekipi za dobro zmago. Navdušen sem bil nad mnogimi igralci, vemo, da je v tej državi res dobra kultura, ko gre za tehnično znanje. V 15 ključnih minutah tekme so nam zabili dva gola in bili fizično boljši od nas. Tekma je bila nato zelo težka, a sem zelo zadovoljen, smo še mlada ekipa. Zelo zadovoljen sem z zadnjimi 25 minutami prvega polčasa, prav tako pa sem zadovoljen z večjim delom drugega polčasa. Igrali smo dobro, prodirali smo prek naših bočnih branilcev po levi in desni, imeli veliko predložkov. Nismo bili dovolj dobri v kazenskem prostoru, da bi lahko zabili tiste gole, ki smo jih potrebovali. Seveda si je Slovenija zaslužila zmago, priigrala si je več priložnosti kot mi, ampak mi zdaj začenjamo z gradnjo moštva za naslednje kvalifikacije, Slovencem pa želim veliko sreče v prihodnje."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.