Norvežanom zlato, Slovenci osmi

Foto: Epa
Foto: Epa
Norveška ekipa je zanesljivo osvojila zlato štafetno medaljo na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki.
Oglej si celoten članek

Norvežani so na 4x7,5 km s časom 1:12:27,4 in osmimi popravami za 33,1 sekunde premagali Švede (7), tretji so bili Rusi (+ 50,9; 5). Slovenija v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Rok Tršan in Alex Cisar je bila osma (+ 1:44,3; 8).

Norvežani Sturla Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe in Sjaastad Christiansen Vetle so potrdili status favoritov za zlato in ga na koncu tudi prepričljivo osvojili. Bolj razburljivo je bilo v boju za preostali kolajni, kjer so Švedi pred koncem prehiteli Ruse, četrti Francozi pa so priložnost za medalje zapravili s slabim nastopom na strelišču (1 kazenski krog in 11 poprav).

Dovžan je kot prvi v slovenski štafeti moral na strelišču štirikrat popravljati, predal je kot deveti. Za njim je Fak strelsko opravil odlično, v dveh streljanjih imel le eno popravo in predal kot četrti. Tršan je bil kot tretji v slovenski četverici podobno zanesljiv, popravljal le enkrat in zadnjemu članu predal kot sedmi.

Cisar je začel z minuto in 18 sekundami zaostanka za vodilno Norveško, na koncu pa je po dobrem strelskem nastopu z dvema popravama tekaško popustil tik pred ciljem ter predse spustil še nemškega tekmeca, tako da je Slovenija končala na osmem mestu.

Prvenstvo na Pokljuki se bo končalo v nedeljo z zadnjima tekmama, biatlonke se bodo na preizkušnji s skupinskim startom pomerile ob 12.30, biatlonci pa ob 15.15.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.